Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Ο Παύλος Γερουλάνος στο newsit.gr: Ο δήμαρχος πρέπει να είναι στο δρόμο

Εκλογές 2019 – Ο Παύλος Γερουλάνος στο newsit.gr: Ο δήμαρχος πρέπει να είναι στο δρόμο

«Η εποχή του δημάρχου που κάθεται πίσω από το γραφείο του είναι τελειωμένη. Ο δήμος πρέπει να είναι έξω στο δρόμο, να είναι κοντά στους Αθηναίους και γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνεις τα προβλήματα». Ο Παύλος Γερουλάνος θέλει να είναι ένας δήμαρχος ακτιβιστής και το… παραδέχτηκε μιλώντας στο newsit.gr και τον Αιμίλιο Περδικάρη.

«Η πρώτη μεγάλη μάχη να φέρουμε την Αθήνα στο προσκήνιο», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, σημειώνοντας ότι την Κυριακή «ψηφίζουμε για δήμαρχο Αθηναίων. Δεν ψηφίζουμε για κόμμα, για πολιτικό αρχηγό, δεν ψηφίζουμε για να στείλουμε μήνυμα στον πρωθυπουργό ή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο δήμος πρέπει να διοικηθεί από ανθρώπους που έχουν προτεραιότητά τους την Αθήνα, όχι την καριέρα τους ή την καριέρα των ανθρώπων τους».

Για τον Παύλο Γερουλάνο, το πρώτο ζήτημα είναι η ασφάλεια «η αίσθηση της ανασφάλειας της καθημερινότητας» και τα Εξάρχεια. Και το δεύτερο είναι να υπάρχει φως παντού, γιατί όπου υπάρχει φως, δεν υπάρχει ανομία. Πρότεινε να γίνονται κοινές περιπολίες της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ. Χαρακτήρισε τα Εξάρχεια «ξεχωριστό κεφάλαιο, που θέλει συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τον οικονομικό εισαγγελέα». Και υποσχέθηκε ότι «θα κάτσω έξω από το Μαξίμου έως ότου ο πρωθυπουργός ανταποκριθεί στο κάλεσμα των κατοίκων των Εξαρχείων να ξεκινήσει να σπάει το απόστημα».

Επιτέθηκε σε όσους βανδάλισαν, πριν από μερικές μέρες το εκλογικό περίπτερο του αντιπάλου του, Κώστα Μπακογιάννη. Όπως είπε ο Παύλος Γερουλάνος «άνθρωποι που κάνουν αυτού του είδους του βανδαλισμούς, είναι άνθρωποι άνανδροι, που κρύβονται πίσω από κουκούλες και κάνουν τι; Ποια είναι μεγάλη μαγκιά να γεμίσεις μπογιές τη Βουλή ή να γράψεις συνθήματα στο περίπτερο του Μπακογιάννη; Αυτό είναι που μας κάνει πολιτικά συνειδητοποιημένους; Αυτά είναι μπούρδες!». Ερωτηθείς για το γεγονός πως ήταν ο πρώτος που επισκέφτηκε το περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη μετά την επίθεση, τόνισε πως «όταν γίνεται μια τέτοια κίνηση σε έναν από εμάς, είναι σαν να γίνεται σε όλους μας».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα στο δήμο Αθηναίων, ο Παύλος Γερουλάνος έκρινε ότι η απλή αναλογική φέρει δυο δρόμους: «της συνεργασίας και συναλλαγής». Και πρόσθεσε πως «το αν θα συνεργαστούμε την επόμενη μέρα θα εξαρτηθεί από το ποιον δρόμο θα πάρει ο δήμαρχος. Εγώ αν εκλεγώ θα ακολουθήσω το δρόμο της συνεργασίας». Επανέλαβε επίσης τη δήλωσή του πως είναι «θέμα δημοκρατικής τάξης να ξεριζωθεί η Χρυσή Αυγή από τις γειτονιές της Αθήνας».

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις