Τρίτη, 27 Φεβ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Ο Βελόπουλος «έκοψε» Κατσανέβα από τα ψηφοδέλτια

Εκλογές 2019 – Ο Βελόπουλος «έκοψε» Κατσανέβα από τα ψηφοδέλτια
Φωτογραφία InTime News

Κόσμος και ντουνιάς θέλει να είναι υποψήφιος με την Ελληνική Λύση αλλά ο Κυριάκος Βελόπουλος βάζει… όρια. Ήδη έκοψε τον Θόδωρο Κατσανέβα, ξέκοψε οποιαδήποτε συζήτηση με τον Πάνο Καμμένο, ενώ δεν προχώρησαν οι συζητήσεις με τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

Δυσαρεστημένος απ’ όσα ακούγονται περί παραιτήσεων από την Ελληνική Λύση εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης (11.06.2019) ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα. Όπως είπε, μετά το ποσοστό του κόμματός του στις ευρωεκλογές (4,2%), έχουν… σπάσει τα τηλέφωνα στην Ελληνική Λύση και έχουν γίνει 1.000 αιτήσεις για να είναι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, τηλέφωνο για μια… θέση στα ψηφοδέλτια έκαναν «πρώην βουλευτές και πρώην υπουργοί».

Αλλά ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως όσοι κάνουν αίτηση δεν θα είναι και υποψήφιοι. Οι 400 εκλεκτοί του θα ανακοινωθούν, είπε, το βράδυ της Τετάρτης μετά τα μεγάλα κόμματα και για να είναι στα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Ούτε παράβαση ΚΟΚ δεν πρέπει να έχουν, είπε. «Όταν είσαι για ανθρωποκτονία, δεν μπορώ να σε έχω υποψήφιο. Όταν έχεις ποινικό μητρώο, λερωμένο, δεν κατεβαίνεις», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης έθεσε εκτός και όσους ανακοινώνουν πριν από τον ίδιο ότι θα είναι υποψήφιοι. Ένας απ’ αυτούς, είπε ο Θόδωρος Κατσανέβας που δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ παραδέχτηκε ότι συζήτησε με τον Φαήλο Κρανιδιώτη αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία για να συνεργαστούν εκλογικά.

Ερωτηθεί για τον Πάνο Καμμένο, άφησε αιχμές για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, λέγοντας πως δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του. Ούτε και με τον Δημήτρη Καμμένο θέλει να συνεργαστεί. Γενικά, είπε, δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν από το… παλιό πολιτικό σύστημα. «Κανείς από τους παλιούς δεν θα είναι υποψήφιος, δεν θέλω το παλιό να μπει στο κάδρο με το νέο. Εκπροσωπούμε το καινούργιο», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Κατηγόρησε δε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παρακαλάει» τον αδερφό του για να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία γιατί «θέλει ένα όνομα brand. Εδώ και μήνες ψάχνει στην Πέλλα για ένα όνομα Βελόπουλος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις