Πολιτική

Εκλογές 2019: Οι Καραμανλικοί προβληματίζουν τη ΝΔ και προκαλούν αναταράξεις στην «δεξιά πολυκατοικία»

Ακόμη και τις πιο... καχύποπτες σκέψεις κάνουν στη ΝΔ για την κίνηση του Σάββα Τσιτουρίδη να δημιουργήσει κόμμα που θα κατέβει στις ευρωεκλογές («Έλληνες Ριζοσπάστες»), αλλά και για τη γενικότερη κινητικότητα στο λεγόμενο χώρο της «δεξιάς πολυκατοικίας».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Μ’ άλλα λόγια, δεν βλέπουν τίποτε άλλο παρά την εξυπηρέτηση των σχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου ν’ ανακόψει την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία – ακριβέστερα, για να εμποδίσει την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ να είναι αυτοδύναμη.
Προβληματισμός, βέβαια, υπάρχει για το γεγονός ότι τα στελέχη αυτά έχουν αναφορές στον «Καραμανλικό» χώρο, αλλά στην οδό Πειραιώς δεν θεωρούν πως οι κινήσεις τους εκφράζουν κάτι παραπάνω από την προσωπική τους πικρία για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκαν στον κομματικό μηχανισμό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι ενδεχομένως κατ’ αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να δώσουν το «παρών», διεκδικώντας μερίδιο στην επόμενη μέρα των εκλογών.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στη ΝΔ δεν λένε «φωναχτά» πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τα εν λόγω στελέχη, αλλά παραδέχονται ανοιχτά πως σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις αυτές ευνοούν στρατηγικά τα σχέδια Τσίπρα.
Πέραν του κ. Τσιτουρίδη, υπάρχει, άλλωστε τόσο η Κατερίνα Παπακώστα, που είναι εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης, όσο και ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος έχει επανειλημμένα εκφραστεί θετικά υπέρ της κυβέρνησης. Κάποιοι τον θυμούνται, μάλιστα, να βρίσκεται τον περασμένο Σεπτέμβρη στις πρώτες σειρές στη ΔΕΘ, ανάμεσα στους υπουργούς της κυβέρνησης, γεγονός που μόνο ασχολίαστο δεν έμεινε.
Το ίδιο και η επιλογή της δημόσιας τηλεόρασης – δηλαδή της ΕΡΤ – να μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση τις δηλώσεις του Σάββα Τσιτουρίδη την Τρίτη (26/03/2019) για ίδρυση του κόμματός του, αλλά και να του δώσει δυσανάλογη – για ένα μη κοινοβουλευτικό κόμμα – δημοσιότητα στα δελτία ειδήσεων που ακολούθησαν.
Εκτός των τριών στελεχών που προαναφέρθηκαν, έχει ακουστεί και το όνομα του Άρη Σπηλιωτόπουλου – ο οποίος, ωστόσο, διέψευσε ότι συμμετέχει στις κινήσεις Τσιτουρίδη και άλλων – αλλά και του Γιώργου Βουλγαράκη. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχει την επίσημη στήριξη της ΝΔ.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Γιώργο Ορφανό στο Δήμο Θεσσαλονίκης, απέναντι στον Νίκο Ταχιάο, με τους δύο (Βουλγαράκη – Ορφανό) να έχουν την περασμένη εβδομάδα ραντεβού σε δημόσια θέα σε γνωστό καφέ της Αθήνας, ενώ αργότερα στην παρέα τους προστέθηκε και ο κ. Αντώναρος.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές
Η υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η λανθασμένη ορολογία παραβιάζει τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας - Τι είπε για Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β΄
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 17
Φλωρίδης για Τέμπη: «Απολύτως δικαιωμένη η φράση μου για τους πολιτικούς, που είναι για τα μπάζα» – Τι είπε για Τριαντόπουλο και η απάντηση στον Τσίπρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από τη δικαστική διερεύνηση - «Για ποιον λόγο να παραιτηθώ;», διερωτάται
Γιώργος Φλωρίδης 13
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι παρατηρήσεις στους υπουργούς και το μήνυμα στη Ντόρα Μπακογιάννη – «Δική μου ευθύνη να αξιολογώ συμπεριφορές»
«Προέχει το ορατό κυβερνητικό έργο με σεβασμό γιατί σε αυτό καθρεφτίζονται οι προσπάθειες του λαού μας με σεμνότητα γιατί εκεί αποτυπώνεται το χρέος μας αλλά και με περηφάνεια»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 67