Πολιτική

Εκλογές 2019: Οι Καραμανλικοί προβληματίζουν τη ΝΔ και προκαλούν αναταράξεις στην «δεξιά πολυκατοικία»

Ακόμη και τις πιο... καχύποπτες σκέψεις κάνουν στη ΝΔ για την κίνηση του Σάββα Τσιτουρίδη να δημιουργήσει κόμμα που θα κατέβει στις ευρωεκλογές («Έλληνες Ριζοσπάστες»), αλλά και για τη γενικότερη κινητικότητα στο λεγόμενο χώρο της «δεξιάς πολυκατοικίας».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Μ’ άλλα λόγια, δεν βλέπουν τίποτε άλλο παρά την εξυπηρέτηση των σχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου ν’ ανακόψει την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία – ακριβέστερα, για να εμποδίσει την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ να είναι αυτοδύναμη.
Προβληματισμός, βέβαια, υπάρχει για το γεγονός ότι τα στελέχη αυτά έχουν αναφορές στον «Καραμανλικό» χώρο, αλλά στην οδό Πειραιώς δεν θεωρούν πως οι κινήσεις τους εκφράζουν κάτι παραπάνω από την προσωπική τους πικρία για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκαν στον κομματικό μηχανισμό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι ενδεχομένως κατ’ αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να δώσουν το «παρών», διεκδικώντας μερίδιο στην επόμενη μέρα των εκλογών.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στη ΝΔ δεν λένε «φωναχτά» πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τα εν λόγω στελέχη, αλλά παραδέχονται ανοιχτά πως σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις αυτές ευνοούν στρατηγικά τα σχέδια Τσίπρα.
Πέραν του κ. Τσιτουρίδη, υπάρχει, άλλωστε τόσο η Κατερίνα Παπακώστα, που είναι εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης, όσο και ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος έχει επανειλημμένα εκφραστεί θετικά υπέρ της κυβέρνησης. Κάποιοι τον θυμούνται, μάλιστα, να βρίσκεται τον περασμένο Σεπτέμβρη στις πρώτες σειρές στη ΔΕΘ, ανάμεσα στους υπουργούς της κυβέρνησης, γεγονός που μόνο ασχολίαστο δεν έμεινε.
Το ίδιο και η επιλογή της δημόσιας τηλεόρασης – δηλαδή της ΕΡΤ – να μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση τις δηλώσεις του Σάββα Τσιτουρίδη την Τρίτη (26/03/2019) για ίδρυση του κόμματός του, αλλά και να του δώσει δυσανάλογη – για ένα μη κοινοβουλευτικό κόμμα – δημοσιότητα στα δελτία ειδήσεων που ακολούθησαν.
Εκτός των τριών στελεχών που προαναφέρθηκαν, έχει ακουστεί και το όνομα του Άρη Σπηλιωτόπουλου – ο οποίος, ωστόσο, διέψευσε ότι συμμετέχει στις κινήσεις Τσιτουρίδη και άλλων – αλλά και του Γιώργου Βουλγαράκη. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχει την επίσημη στήριξη της ΝΔ.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Γιώργο Ορφανό στο Δήμο Θεσσαλονίκης, απέναντι στον Νίκο Ταχιάο, με τους δύο (Βουλγαράκη – Ορφανό) να έχουν την περασμένη εβδομάδα ραντεβού σε δημόσια θέα σε γνωστό καφέ της Αθήνας, ενώ αργότερα στην παρέα τους προστέθηκε και ο κ. Αντώναρος.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
6
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5