Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Ψάχνει… ρελάνς στις παροχές η Νέα Δημοκρατία

Εκλογές 2019: Ψάχνει… ρελάνς στις παροχές η Νέα Δημοκρατία

Ρελάνς προσπαθεί να κάνει στις παροχές της κυβέρνησης η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει διαρκώς στο λόγο του σημεία-κλειδιά από το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του.

Στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, εξάλλου, η ΝΔ πρόκειται να στηρίξει τις διατάξεις για τη 13η σύνταξη του κυβερνητικού πακέτου μέτρων, παρά το γεγονός ότι εμμένει στη θέση της πως η κυβέρνηση «βαφτίζει» ένα προεκλογικό επίδομα ως 13η σύνταξη. Επίσης, καλεί έως την τελευταία στιγμή την κυβέρνηση να εγκρίνει τη «γαλάζια» τροπολογία για τη διατήρηση του αφορολόγητου.

Σύμφωνα με όσα είπε στη ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Σκάι ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμά πως το 2020 θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, αλλ’ αυτός θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνησή του για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και το φόρο επιχειρήσεων κι όχι για επιδόματα. Απέφυγε, ωστόσο, να μιλήσει ανοιχτά για το αν τα μέτρα που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για το 2020 δεσμεύουν και την κυβέρνηση της ΝΔ ή θα τα καταργήσει, όπως διακινούν ορισμένοι ακόμη και για τη 13η.

Απαντώντας παράλληλα στην κριτική που δέχεται με αφορμή τα του «επταημέρου», ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της καλής πρακτικής στις εργασιακές σχέσεις και στη διανομή μέρους των κερδών των επιχειρήσεων στους εργαζομένους, την οποία ο ίδιος θα επιχειρήσει ως πρωθυπουργός να θεσμοθετήσει, δίνοντας φορολογικά και άλλα κίνητρα.

Από εκεί και πέρα, πολλή συζήτηση προκάλεσε η θέση του προέδρου της ΝΔ για συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα στα δημόσια νοσοκομεία. Από την κυβέρνηση έκαναν λόγο για προσπάθεια κατάργησης της δημόσιας υγείας, ωστόσο από την πλευρά της οδού Πειραιώς αντιμετωπίζουν μάλλον απαξιωτικά αυτούς τους ισχυρισμούς, με τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει πως αυτή η πρακτική ακολουθείται με επιτυχία σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ. η Γαλλία).

Σχολιάζοντας, εξάλλου, όσα είπε στην ομιλία του στο Αιγάλεω χθες βράδυ ο κ. Τσίπρας, πηγές από τη ΝΔ έλεγαν πως «αν ήταν πικ-απ ο κ. Τσίπρα, θα είχε κολλήσει η βελόνα στη λέξη ‘Μητσοτάκης’. Κι αν ήταν αυτοκίνητο, θα ήταν η Φεράρι του ψέματος, με σπασμένα φρένα». Κατέληγαν δε με τη διαπίστωση ότι «είναι αδύνατον πλέον ακόμη και να τον παρακολουθήσουμε στο καθημερινό του παραλήρημα», αλλά και ότι «η ΝΔ, στις 10 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, θα αναδεικνύει τις λύσεις που ζητούν οι πολίτες για να γίνει καλύτερη η ζωή τους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις