Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – «Στρατηγείο» η Κουμουνδούρου… day 1 – Σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα

Εκλογές 2019 – «Στρατηγείο» η Κουμουνδούρου… day 1 – Σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα
Φωτογραφία InTime News

«Ενώνουμε δυνάμεις για τη μάχη των μαχών, τις εθνικές εκλογές». Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε από το βράδυ της Κυριακής (02.06.2019) όταν επισκέφτηκε τα εκλογικά κέντρα της Ρένας Δούρου και του Νάσου Ηλιόπουλου, το… έναυσμα για την προεκλογική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την περασμένη εβδομάδα και μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε (μετά και από γκρίνιες) να κάνει… στρατηγείο του ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, την Κουμουνδούρου. Η «πρεμιέρα» έγινε σήμερα καθώς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να συσκεφθεί με κορυφαία κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.

Στη σύσκεψη της Κουμουνδούρου συμμετείχαν, εκτός από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κι άλλοι.

Όπως είχε γράψει πριν από μερικές μέρες το newsit.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται, από τώρα και μέχρι τις εθνικές εκλογές, καθημερινά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, καθώς κάθε πρωί θα συνεδριάζει η επιτροπή προεκλογικού αγώνα η οποία θα αποφασίζει τα θέματα με τα οποία θα ασχολείται επικοινωνιακά το κυβερνών κόμμα και θα χαράσσει στρατηγική για όλη την περίοδο μέχρι τις εκλογές.

Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να «απαντήσει» στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του άσκησαν κριτική ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά μόνο με την κινητοποίηση του κόμματος.

Εξάλλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης, μαζί με άλλα κυβερνητικά στελέχη, έχουν αναλάβει να εκλαϊκεύσουν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και τα οποία, όπως θεωρεί η Κουμουνδούρου, δεν… πρόλαβαν να περάσουν στην κοινωνία γι’ αυτό, σύμφωνα με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ήρθε η βαριά ήττα στις ευρωεκλογές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις