Πολιτική

Εκλογές 2019: Σχέδιο για να πληγεί το πολιτικό προφίλ του Τσίπρα «βλέπει» το Μαξίμου

Σχέδιο που στόχο έχει να πλήξει το πολιτικό προφίλ του πρωθυπουργού προκειμένου να επηρεαστούν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι και να μην επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές βλέπουν πίσω από την ακραία επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως λένε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει θορυβήσει την ΝΔ η οποία εμφανίζεται να έχει φτάσει στο «ταβάνι» της συσπείρωσης της ενώ δεν έχει να λαμβάνει ψήφους από καμία άλλη κομματική δεξαμενή.

Έτσι, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι άνθρωποι, η ΝΔ επιχειρεί να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του πρωθυπουργού όχι γενικά και αόριστα αλλά στοχεύοντας το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο λογικά πριν από τις εκλογές θα συσπειρωθεί γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνοντας την εκλογική διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

[read4more]

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αναποφάσιστοι που στο παρελθόν είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα πάνε στην ΝΔ. «Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως την ΝΔ» λένε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος «είναι οι αναποφάσιστοι να οδηγηθούν σε άλλες κομματικές επιλογές αλλά όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και ο αρχηγός της ΝΔ έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί (σ.σ. στη συζήτηση στη Βουλή) ακόμα και fake news ενώ υιοθέτησε δημοσιεύματα της εφημερίδας Μακελειό, της απεχθέστερης εφημερίδας που κυκλοφορεί και η οποία έχει στηρίξει με συνέπεια όλες τις επικοινωνιακές επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης».

Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν λοιπόν ότι οι επιθέσεις στο πρόσωπο του πρωθυπουργού θα συνεχιστούν καθώς όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα μέρα με την ημέρα μειώνεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπυλος σε συνέντευξη του χθες επιτέθηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας τον ανυπόφορα «κίτρινο».

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν απολίτικος, ανερμάτιστος, ασυνάρτητος και κυρίως ανυπόφορα «κίτρινος». Επέλεξε να ρίξει το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης  με προσωπικές αναφορές, με παραπολιτική, με απευθείας ad hominem επιθέσεις στον Πρωθυπουργό. Επέλεξε, να ρίξει το επίπεδο πιο χαμηλά από ποτέ. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή –αν θέλετε- ακόμα και αρχηγός οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο -εξαιρώ φυσικά τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι μια άλλη υπόθεση- που να έχει κάνει μια τόσο εμπρηστική ομιλία, όχι μόνο σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά σε οποιαδήποτε διαδικασία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. . Ο κος Μητσοτάκης λοιπόν, επέλεξε να μετατρέψει το κόμμα του σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα και να εκτροχιάσει τη συζήτηση ώστε να μην συζητηθούν τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της επόμενης περιόδου», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛ.Α.Σ: Στήνει οργανωτικό δίκτυο σε όλη τη χώρα – Οι συντονιστές των Περιφερειών και η νέα δομή, όλα τα ονόματα
Η Πολιτική Επιτροπή της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ενέκρινε τη συγκρότηση του Οργανωτικού Γραφείου και τον επιμερισμό των τομέων ευθύνης - Ολοκληρώθηκε ο «χάρτης» των περιφερειακών συντονιστών - Στόχος η οργανωτική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και η διαρκής επαφή με την κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 35
Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Ένα χρωστούμενο λιγότερο» – «Ολοκληρώθηκε η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας»
Στο τέλος του 2026 διαγωνισμός για την ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη - Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του για χαμηλότερες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως τρόφιμα, είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Κυριάκος Μητσοτάκης 155
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλαγές στα τεκμήρια, την προκλητικότητα της Άγκυρας και την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης: «Εκλογές την άνοιξη του 2027 – Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους πολίτες»
Pροανήγγειλε ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τον οικονομικό προγραμματισμό για το επόμενο έτος και το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 34