Πολιτική

Εκλογές 2019: Σχέδιο για να πληγεί το πολιτικό προφίλ του Τσίπρα «βλέπει» το Μαξίμου

Σχέδιο που στόχο έχει να πλήξει το πολιτικό προφίλ του πρωθυπουργού προκειμένου να επηρεαστούν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι και να μην επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές βλέπουν πίσω από την ακραία επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως λένε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει θορυβήσει την ΝΔ η οποία εμφανίζεται να έχει φτάσει στο «ταβάνι» της συσπείρωσης της ενώ δεν έχει να λαμβάνει ψήφους από καμία άλλη κομματική δεξαμενή.

Έτσι, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι άνθρωποι, η ΝΔ επιχειρεί να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του πρωθυπουργού όχι γενικά και αόριστα αλλά στοχεύοντας το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο λογικά πριν από τις εκλογές θα συσπειρωθεί γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνοντας την εκλογική διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

[read4more]

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αναποφάσιστοι που στο παρελθόν είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα πάνε στην ΝΔ. «Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως την ΝΔ» λένε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος «είναι οι αναποφάσιστοι να οδηγηθούν σε άλλες κομματικές επιλογές αλλά όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και ο αρχηγός της ΝΔ έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί (σ.σ. στη συζήτηση στη Βουλή) ακόμα και fake news ενώ υιοθέτησε δημοσιεύματα της εφημερίδας Μακελειό, της απεχθέστερης εφημερίδας που κυκλοφορεί και η οποία έχει στηρίξει με συνέπεια όλες τις επικοινωνιακές επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης».

Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν λοιπόν ότι οι επιθέσεις στο πρόσωπο του πρωθυπουργού θα συνεχιστούν καθώς όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα μέρα με την ημέρα μειώνεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπυλος σε συνέντευξη του χθες επιτέθηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας τον ανυπόφορα «κίτρινο».

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν απολίτικος, ανερμάτιστος, ασυνάρτητος και κυρίως ανυπόφορα «κίτρινος». Επέλεξε να ρίξει το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης  με προσωπικές αναφορές, με παραπολιτική, με απευθείας ad hominem επιθέσεις στον Πρωθυπουργό. Επέλεξε, να ρίξει το επίπεδο πιο χαμηλά από ποτέ. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή –αν θέλετε- ακόμα και αρχηγός οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο -εξαιρώ φυσικά τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι μια άλλη υπόθεση- που να έχει κάνει μια τόσο εμπρηστική ομιλία, όχι μόνο σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά σε οποιαδήποτε διαδικασία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. . Ο κος Μητσοτάκης λοιπόν, επέλεξε να μετατρέψει το κόμμα του σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα και να εκτροχιάσει τη συζήτηση ώστε να μην συζητηθούν τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της επόμενης περιόδου», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες 6
«Βραχυκύκλωμα» από τα μπλόκα των αγροτών δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα: Τα αιτήματα και οι κοινωνικές αντιδράσεις
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι τα μπλόκα που στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων οδηγούν στην υπονόμευση των αιτημάτων των αγροτών
Μπλόκο αγροτών 13