Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: «Επιχείρηση»… μεσαία τάξη και debate Τσίπρα – Μητσοτάκη

Εκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: «Επιχείρηση»… μεσαία τάξη και debate Τσίπρα – Μητσοτάκη

Την πίεση για την πραγματοποίηση ενός debate ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα εντείνει το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η αμήχανη στάση της Πειραιώς και οι απανωτές αρνήσεις δημιουργούν εντυπώσεις στους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια προγραμματική σύγκρουση με τη ΝΔ θέλοντας έτσι να αναδείξει την έλλειψη επιχειρημάτων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την κρυφή ατζέντα που διαθέτει η ΝΔ.

Όπως έλεγαν μάλιστα κορυφαία κομματικά στελέχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει κηρύξει «σιγή ασυρμάτου» στα στελέχη της ΝΔ, μετά τις ευρωεκλογές ακριβώς επειδή προσπαθεί να κρύψει το πρόγραμμά της ΝΔ, καλλιεργώντας μια εικόνα μετριοπάθειας.

«Δεν τους συμφέρει να συζητηθούν όσα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα περιέχει το στυγνά νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ. Βέβαια, κάποιοι δεν κρατιούνται. Όπως ο κ. Βρούτσης, που μίλησε για το πόσο επιβλαβείς για την οικονομία είναι οι 120 δόσεις. Όπως ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Τ. Αΐβαλιώτης, ο οποίος μίλησε για «αιχμαλώτους πολέμου», τους οποίους η ΝΔ θα τους σεβαστεί, τηρώντας τη Σύμβαση της Γενεύης. Όπως η μυστικοσύμβουλος της οικογένειας Μητσοτάκη, που μίλησε για μείωση των συντάξεων.

Όπως ο ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, και διορισμένος από αυτή, πρόεδρος της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, που μίλησε για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.   Όπως ο Α. Σαμαράς, ο οποίος στο άρθρο του στην Καθημερινή της προηγούμενης Κυριακής, επιμένει στη γραμμή του ρεβανσισμού, επαναλαμβάνει ότι «θα τους πάει μέχρι τέλους», μιλάει για «απολιθωμένα ιδεολογήματα της αριστεράς», προαναγγέλλει δικαστικές διώξεις και διερεύνηση «των κουκουλοφόρων και του Ρουβίκωνα» με τον ΣΥΡΙΖΑ» έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να «κλείσει το μάτι» στη μεσαία τάξη θέλοντας να αντιστρέψει το πολύ κακό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου και να «εγκαινιάσει» μια νέα σχέση με τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών καθώς, όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου, η ΝΔ παρουσιάζεται ως ο απόλυτος εκφραστής της.

Στο πλαίσιο της αποδόμησης αυτής της άποψης, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε μάλιστα ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν νοιάζεται για τη μεσαία τάξη, νοιάζεται για τις πολύ μεγάλες οικονομικά επιχειρήσεις, τις ισχυρές δυνάμεις της αγοράς, εις βάρος της μεσαίας τάξης. Θυμάστε την συζήτηση για τις Κυριακές; Για το πότε θα ανοίγουν τα μαγαζιά; Μας πίεζαν να ανοίγουμε 52 εβδομάδες τον χρόνο, δηλαδή κάθε Κυριακή. Αυτό είναι ένα μέτρο υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών;».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει στοχευμένες επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους με θεματικές συζητήσεις με κοινωνικούς φορείς και σωματεία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις