Πολιτική

Εκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για το ασφαλιστικό

Την κρυφή ατζέντα της ΝΔ επιχειρεί να αποκαλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνοντας στην τελική προεκλογική ευθεία μέχρι την 7η Ιουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος επισημαίνουν διαρκώς ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν υπάρχει καμία αναφορά για το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως είναι γνωστό, είναι από τα βασικά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

[read4more]

«Παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με 16 θεματικές ενότητες αλλά για το ασφαλιστικό υπήρχε μόνο μία φράση: κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Χωρίς αναφορά στο σύστημα που θα τον διαδεχθεί» έλεγαν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες (24.06.2019) στη Λαχαναγορά αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα και τη μείωση τη φορολογίας λέγοντας: «Οι αντίπαλοι μας προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια αντίληψη ότι όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως μεγέθους και αντικειμένου της επιχείρησης τους, είναι το ίδιο.

Όμως το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα ότι αυτό είναι μια τεράστια πλάνη. Για παράδειγμα πώς είναι δυνατόν ο επιχειρηματίας που θέλει να χτίσει ένα mall, να έχει τα ίδια συμφέροντα με όσους έχουν μαγαζιά σε εκείνη την περιοχή; Ή πως μπορεί ένας επιτηδευματίας να έχει τα ίδια συμφέροντα με μια πολυεθνική», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα στην υπαναχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις αρχικές υποσχέσεις περί άμεσων φοροελαφρύνσεων. «Είδα τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται χθες στα μέτρα που έχει εξαγγείλει για τη φορολογία. Δεν θα σας πω για το κόστος, ούτε τι θα περικόψει για να τα υλοποιήσει. Θα σταθώ μόνο στην αξιοπιστία του.

Αφού μας έλεγε ότι αν εκλεγεί θα ξεκινήσει αν μειώνει φόρους, τώρα ο άνθρωπος βάζει αφετηρία εφαρμογής των βασικών φορολογικών του εξαγγελιών το 2021. Λιγότεροι φόροι από το 2021 και βλέπουμε, δηλαδή».

Αναφερόμενος στο μεγάλο στοίχημα της 7ης Ιουλίου ο πρωθυπουργός  έθεσε το ερώτημα: «Με ποιόν αισθάνεστε πιο ασφαλείς στο τιμόνι της χώρας; Με αυτόν που γονάτισε το μαγαζί ή με αυτόν που το έσωσε από το λουκέτο και σήμερα κινείται ξανά; Στις 7 Ιουλίου αυτό το ερώτημα νομίζω θα κρίνει τη στάση κάθε μικρομεσαίου επιχειρηματία στην πατρίδα μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτοι 4
Οι φωτογραφίες προέρχονται από άλμπουμ του Γερμανού υπολοχαγού Χέρμαν Χόιερ, ο οποίος υπηρετούσε στο 1012 Festungs-Bataillon στη Μαλακάσα. Δημοσιοποιήθηκαν μέσω eBay από Βέλγο πωλητή, χωρίς να είναι γνωστός ο φωτογράφος
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
6
Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας από τον Δημήτρη Νατσιό – «Μετα χαράς θα την δεχόμουν στη Νίκη»
Ο πρόεδρος του κόμματος τη χαρακτηρίζει «αξιόλογη και σοβαρή κυρία», διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία «βολιδοσκόπηση» πριν ανακοινώσει δικό της κόμμα
Η Μαρία Καρυστιανού
6
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για «Βιολάντα»: «Ας πει πως έκανε λάθος» για την παραβίαση των εργατικών νόμων
«Γιατί έσπευσε να κρίνει πριν αποφανθεί η Επιθεώρηση Εργασίας;» διερωτάται ο Κώστας Τσουκαλάς και κάνει λόγο για «ανασκευή» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο 18 ημέρες μετά από συνέντευξή του
Κώστας Τσουκαλάς
Επιστολή Κουτσούμπα προς Κακλαμάνη, Λιβάνιο και Μενδώνη για τις φωτογραφίες των εκτελεσθέντων της Καισαριανής: Να επιστραφούν στον ελληνικό λαό
Το ΚΚΕ ζητεί νομικές ενέργειες και απόκτηση των ντοκουμέντων από τη Βουλή, με πρόταση να αποδοθούν στη συνέχεια σε φορείς μνήμης της Εθνικής Αντίστασης και να είναι προσβάσιμα στο κοινό
κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα