Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Τάκης Διαμαντόπουλος: “Γι’ αυτό κατεβαίνω με το ΚΙΝΑΛ”!

Τάκης Διαμαντόπουλος

Η συνεργασία των κεντρώων και κεντροαριστερών δυνάμεων είναι η μοναδική λύση απέναντι στο δίλημμα που βάζουν η ΝΔ κι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στον Νότιο τομέα της Β Αθηνών Τάκης Διαμαντόπουλος.

Γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης και άνθρωπος της αγοράς ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Τάκης Διαμαντόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr επισημαίνει ακόμα ότι «η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται στοχευμένες παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η λειτουργία των θεσμών, η ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου και η πολιτική σταθερότητα.

Κύριε Διαμαντόπουλε για ποιο λόγο αποχωρήσατε από την Ένωση Κεντρώων και αποφασίσατε να ενταχθείτε στο Κίνημα Αλλαγής;

Η απόφαση μου να ενταχθώ στο Κίνημα Αλλαγής συμπίπτει με την προσπάθεια ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του χώρου, που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα. Πιστεύω στη συνεργασία των κεντρώων και των κεντροαριστερών δυνάμεων, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να αντιπαρατεθεί στο δίλημμα «Νέα Δημοκρατία και συντήρηση» ή «ΣΥΡΙΖΑ και ανευθυνότητα».

Το Κίνημα Αλλαγής αναδείχθηκε τρίτο στις ευρωεκλογές. Τι θα πράξει σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος;

Ο πολιτικός χώρος στον οποίο συμμετέχω διακρίνεται για την υπευθυνότητα και τον πατριωτισμό του. Το απέδειξε κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, αλλά και μέσα στην οικονομική κρίση. Η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται στοχευμένες παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η λειτουργία των θεσμών, η ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου και η πολιτική σταθερότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει εγγύηση για κάθε νομοθετική προσπάθεια, που είναι συμβατή με το πρόγραμμά του. Αυτό δε σημαίνει συμμετοχή σε μία συγκυβέρνηση, αλλά ένα νέο ήθος πολιτικής συνεργασίας.

Είστε υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. Ποια είναι τα θέματα που έχετε ως προτεραιότητα και που θα στρέψετε τη δράση σας αν εκλεγείτε;

Ο Νότιος Τομέας της Β’ Αθηνών αποτελεί μία περιοχή, ικανή να αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων, τόσο για τη γεωγραφική του θέση, όσο και για την πολυμορφία του. Βασικός σκοπός της υποψηφιότητάς μου, όμως, είναι να επενδύσουμε κυρίως στους κατοίκους και να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους όσοι επιθυμούν να επιχειρήσουν και να καινοτομήσουν. Για να γίνει αυτό χρειάζονται φορολογικές ελαφρύνσεις, εγγυήσεις από το κράτος προς τους νέους και προάσπιση της ασφάλειας των κατοίκων και των οικογενειών τους.

Εργάζεστε στο χώρο της εστίασης ως επιχειρηματίας. Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να επιλύσετε για τον κλάδο σας;

Η ταυτόχρονη αύξηση της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας σε συνδυασμό με υψηλές ασφαλιστικές εισφορές είναι τα βασικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση σήμερα. Χρειάζονται άμεσα φορολογικές ελαφρύνσεις και κίνητρα για την αύξηση της απασχόλησης. Για το λόγο αυτό, μία από τις βασικές δεσμεύσεις του Κινήματος Αλλαγής είναι για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει μία ιδιωτική́ επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, να απαλλάσσεται από́ τη φορολογία για 150. Με αυτό τον τρόπο θα ανασάνουν οι επιχειρήσεις και θα μπορέσουν να ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας.

Τάκης Διαμαντόπουλος

Για ποιο λόγο να σας ψηφίσει κάποιος πολίτης του Νοτίου Τομέα;

Ζω και εργάζομαι στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Γνωρίζω τα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής. Η υποψηφιότητά μου σηματοδοτεί την είσοδο μίας νέας γενιάς ανθρώπων στην πολιτική, που προέρχονται από την κοινωνία και αγωνίζονται για αυτή. Για τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης, που χτυπήθηκε μέσα στην κρίση. Για τους νέους, που θέλουν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα και να επενδύσουν στην πατρίδα τους. Και τέλος για να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν σε μία βιώσιμη χώρα.

*Συνέντευξη στην Ελένη Καλογεροπούλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις