Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Βαρουφάκης: Ψήφος σε ΜέΡΑ25 και σε… ΚΚΕ για αντίσταση στο 4ο μνημόνιο

Εκλογές 2019 – Βαρουφάκης: Ψήφος σε ΜέΡΑ25 και σε… ΚΚΕ για αντίσταση στο 4ο μνημόνιο
photo intime

Ο ψήφος στο ΜέΡΑ 25 αλλά και στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης στο 4ο μνημόνιο τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΝΑ τόνισε πως “ακόμα κι αν όλοι μας στο ΜέΡΑ25 ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα επειδή ο λαός τιμωρεί κάθε πρωθυπουργό που πέρασε μνημόνια -πόσο μάλιστα κάποιον που πέρασε δύο μνημόνια, ένα το καλοκαίρι του 2015 κι ένα το καλοκαίρι του 2018».

Μιλώντας στο Πρακτορείο ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος να χάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, είναι να μπει το ΜέΡΑ25 στην Βουλή και προσθέτει: «τι θα λένε στους υπουργούς του κυρίου Μητσοτάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; ‘Δώστε πίσω το ΕΚΑΣ, τα τραίνα, τα αεροδρόμια, τα πλεονάσματα;’ ‘Μα εσείς τα πήρατε’, θα τους απαντούν εύλογα».

Ο κ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνει, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της χαμένης ψήφου και δηλώνει: «Η ψήφος στην Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ ενισχύει τη στυγνή ολιγαρχία. Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνευ αντικειμένου. Μόνο η ψήφος στο ΜέΡΑ25 και στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης στο 4ο μνημόνιο».

Για το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής από την επόμενη κυβέρνηση για το εξάμηνο που ήταν υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι τους καλεί από καλοκαίρι του 2015 να το κάνουν και ότι είναι έτοιμος να μετατρέψει «τους εγχώριους υπηρέτες της τρόικας στους πραγματικούς κατηγορούμενους για την κατάρρευση της χώρας και τον εγκλεισμό των Ελλήνων σε μια μόνιμη, απέραντη χρεοδουλοπαροικία».

«Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θα τολμήσουν να το κάνουν», σημειώνει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις