Πολιτική

Εκλογές 2019: Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία η ιστορικός – μουσειολόγος, Αλεξάνδρα Χαριτάτου

Η ιδέα της Αλεξάνδρας Χαριτάτου που «κέρδισε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και της «εξασφάλισε» την υποψηφιότητα στην Α' Αθήνας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών θα είναι η ιστορικός-μουσειολόγος κ. Αλεξάνδρα Χαριτάτου.
Η απόφαση ελήφθη από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει ενδιαφέρον η αφορμή της συγκεκριμένης επιλογής.

Όλα ξεκίνησαν από ένα mail που είχε στείλει σε ανύποπτο χρόνο η κ. Χαριτάτου στη ΝΔ, εισηγούμενη την ίδρυση ενός νέου και καινοτόμου “Μουσείου Αθηνών” που θα αποτυπώνει την ιστορία της ελληνικής πρωτεύουσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσκάλεσε προ μηνών την κ. Χαριτάτου να συζητήσουν την πρότασή της.

Στη συνάντηση, η γνωστή μουσειολόγος εξήγησε ότι πρότυπο της ιδέας της είναι τα City Museums μεγάλων πόλεων, όπως του Λονδίνου, του Άμστερνταμ, της Κοπεγχάγης και της Σαγκάης, κι ότι η Αθήνα, ενώ είναι από τις ελάχιστες πρωτεύουσες που διασώζει την αρχαία της κληρονομιά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, δεν έχει έναν χώρο που να παρουσιάζει την εξέλιξή της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με αποτέλεσμα οι τουρίστες- επισκέπτες να βλέπουν την Αθήνα ως μια πόλη με ένδοξο παρελθόν, αλλά όχι τη συνέχεια της ιστορικής διαδρομής της, όπως θα μπορούσε να γίνει με εκθεσιακές αίθουσες που θα παρουσιάζουν πώς ήταν η πόλη κάθε εποχή.

Η κ. Χαριτάτου επιθυμεί, όπως είπε στον κ. Μητσοτάκη, να παραχωρήσει στο νέο αυτό Μουσείο την σπάνιας αξίας προσωπική συλλογή του πατέρα της Μάνου Χαριτάτου, που ήταν ο ιδρυτής του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (Ε.Λ.Ι.Α.). Μια συλλογή που αποτελείται από εκατοντάδες αυθεντικά τεκμήρια του 19ου και του 20ού αιώνα τα οποία αποτυπώνουν την καθημερινή ζωή και την ιστορία των Αθηνών, καθώς και την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα ελληνικών επιχειρήσεων, που δεν φυλάσσονται σε κανένα άλλο μουσείο της χώρας.

Η Αλεξάνδρα Χαριτάτου γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία, συνεχίζοντας με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσειολογία. Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.) σχεδόν επί τρεις δεκαετίες όπου είχε την ευθύνη της οργάνωσης εκθέσεων, επιμέλειας βιβλίων καθώς και της ανάπτυξης και προώθησης προϊόντων. Επίσης έχει ιδρύσει την επιχείρηση ελληνικού design “ΗΔΙΣΤΗ ΑΕ” η οποία στοχεύει στην προώθηση της Ελλάδας μέσα από την σχεδίαση και παραγωγή υψηλής αισθητικής αντικειμένων για την τουριστική αγορά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Γεωργιάδη κατά Σαμαρά: «Πάντα πίστευα ότι οι εμφύλιοι πόλεμοι οδηγούν σε αίσχη και παραλογισμούς»
«Η αναφορά Τσιούτσια ότι ο Μητσοτάκης άλλαξε τον χαρακτήρα της ΝΔ, προσβάλει τον Σαμαρά, ο οποίος ενέταξε στο κόμμα και εμένα, τον Βορίδη και τον Πλεύρη» λέει ο υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 5
ΕΛ.Α.Σ: Στήνει οργανωτικό δίκτυο σε όλη τη χώρα – Οι συντονιστές των Περιφερειών και η νέα δομή, όλα τα ονόματα
Η Πολιτική Επιτροπή της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ενέκρινε τη συγκρότηση του Οργανωτικού Γραφείου και τον επιμερισμό των τομέων ευθύνης - Ολοκληρώθηκε ο «χάρτης» των περιφερειακών συντονιστών - Στόχος η οργανωτική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και η διαρκής επαφή με την κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 38
Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Ένα χρωστούμενο λιγότερο» – «Ολοκληρώθηκε η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας»
Στο τέλος του 2026 διαγωνισμός για την ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη - Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του για χαμηλότερες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως τρόφιμα, είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Κυριάκος Μητσοτάκης 199
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλαγές στα τεκμήρια, την προκλητικότητα της Άγκυρας και την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Παύλος Μαρινάκης