Πολιτική

Εκλογές 2019: Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία η ιστορικός – μουσειολόγος, Αλεξάνδρα Χαριτάτου

Η ιδέα της Αλεξάνδρας Χαριτάτου που «κέρδισε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και της «εξασφάλισε» την υποψηφιότητα στην Α' Αθήνας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών θα είναι η ιστορικός-μουσειολόγος κ. Αλεξάνδρα Χαριτάτου.
Η απόφαση ελήφθη από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει ενδιαφέρον η αφορμή της συγκεκριμένης επιλογής.

Όλα ξεκίνησαν από ένα mail που είχε στείλει σε ανύποπτο χρόνο η κ. Χαριτάτου στη ΝΔ, εισηγούμενη την ίδρυση ενός νέου και καινοτόμου “Μουσείου Αθηνών” που θα αποτυπώνει την ιστορία της ελληνικής πρωτεύουσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσκάλεσε προ μηνών την κ. Χαριτάτου να συζητήσουν την πρότασή της.

Στη συνάντηση, η γνωστή μουσειολόγος εξήγησε ότι πρότυπο της ιδέας της είναι τα City Museums μεγάλων πόλεων, όπως του Λονδίνου, του Άμστερνταμ, της Κοπεγχάγης και της Σαγκάης, κι ότι η Αθήνα, ενώ είναι από τις ελάχιστες πρωτεύουσες που διασώζει την αρχαία της κληρονομιά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, δεν έχει έναν χώρο που να παρουσιάζει την εξέλιξή της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με αποτέλεσμα οι τουρίστες- επισκέπτες να βλέπουν την Αθήνα ως μια πόλη με ένδοξο παρελθόν, αλλά όχι τη συνέχεια της ιστορικής διαδρομής της, όπως θα μπορούσε να γίνει με εκθεσιακές αίθουσες που θα παρουσιάζουν πώς ήταν η πόλη κάθε εποχή.

Η κ. Χαριτάτου επιθυμεί, όπως είπε στον κ. Μητσοτάκη, να παραχωρήσει στο νέο αυτό Μουσείο την σπάνιας αξίας προσωπική συλλογή του πατέρα της Μάνου Χαριτάτου, που ήταν ο ιδρυτής του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (Ε.Λ.Ι.Α.). Μια συλλογή που αποτελείται από εκατοντάδες αυθεντικά τεκμήρια του 19ου και του 20ού αιώνα τα οποία αποτυπώνουν την καθημερινή ζωή και την ιστορία των Αθηνών, καθώς και την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα ελληνικών επιχειρήσεων, που δεν φυλάσσονται σε κανένα άλλο μουσείο της χώρας.

Η Αλεξάνδρα Χαριτάτου γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία, συνεχίζοντας με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσειολογία. Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.) σχεδόν επί τρεις δεκαετίες όπου είχε την ευθύνη της οργάνωσης εκθέσεων, επιμέλειας βιβλίων καθώς και της ανάπτυξης και προώθησης προϊόντων. Επίσης έχει ιδρύσει την επιχείρηση ελληνικού design “ΗΔΙΣΤΗ ΑΕ” η οποία στοχεύει στην προώθηση της Ελλάδας μέσα από την σχεδίαση και παραγωγή υψηλής αισθητικής αντικειμένων για την τουριστική αγορά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» on air Παππάς – Αντωνοπούλου: «Ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ο Ανδρουλάκης» – «Κατηγορείται ο Τσίπρας ότι τα έπαιρνε, θα κάνει μήνυση;»
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συγκρούστηκε σε υψηλούς τόνους με το στέλεχος της ΕΛΑΣ, προκαλώντας την έντονη παρέμβαση του Νίκου Στραβελάκη
Πέτρος Παππάς και Μαριζέτα Αντωνοπούλου
Μητσοτάκης: Οι πιλότοι μας θα αρχίσουν μέσα στο 2027 να εκπαιδεύονται στα ελληνικά F-35 – Ιστορική ανορθογραφία το casus belli
Ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέα εποχή» στο ΝΑΤΟ, απέκλεισε αποχώρηση των ΗΠΑ και έστειλε μήνυμα για τα F-35, υπενθυμίζοντας τα νομικά εμπόδια για την Τουρκία
Κυριάκος Μητσοτάκης, Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ στην Άγκυρα 12
«Πυρά» Χατζηβασιλείου κατά Νταβούτογλου: «Η Τουρκία να αποδεχθεί την πραγματικότητα, στην Κύπρο έχει γίνει παράνομη εισβολή»
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist Impact, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστήριξε ότι η παρουσία της χώρας του στο νησί είναι «δίκαιη» και στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο
Τάσος Χατζηβασιλείου και Αχμέτ Νταβούτογλου 5
ΠΑΣΟΚ για Σύνοδο ΝΑΤΟ: Πρώτη στις δαπάνες η Ελλάδα, τελευταία στις αποφάσεις
Ο Κώστας Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι η χώρα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στη Συμμαχία, αλλά η Τουρκία είναι εκείνη που αποκομίζει τα στρατηγικά οφέλη, ζητώντας ενημέρωση της Βουλής για την εθνική στρατηγική
Μητσοτάκης, Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα