Πολιτική

Εκλογές 2019: Υποψήφιος με τον Βελόπουλο ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Στη Β΄Αθήνας και στον Βόρειο Τομέα αναμένεται να είναι υποψήφιος ο οικονομολόγος και πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας με την ''Ελληνική Λύση'' του Κυριάκου Βελόπουλου. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του κόμματος ο Θεόδωρος Κατσανέβας ήταν στο πλευρό του Κυριάκου Βελόπουλου, μαζί με μια ομάδα που δημιούργησε τόσο σε επίπεδο θέσεων αλλά και δομών το κόμμα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας εκτός από την υποψηφιότητα του βρίσκεται στα σημαντικότερα όργανα της ” Ελληνικής Λύσης” όπως είναι το πολιτικό συμβούλιο αλλά και η οικονομική επιτροπή του κόμματος, επίσης μετέχει και σε όλους τους τομείς που έχουν σχέση με την οικονομία. (Μακροοικονομία, Αναπτυξιακή, Νομισματική και Φορολογική πολιτική – Χρηματοπιστωτικό σύστημα, – Ναυτιλία, Πολιτισμός, Τέχνες, Αθλητισμός)

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θόδωρος Κατσανέβας είναι ο μοναδικός πρώην βουλευτής, εκτός του Κυριάκου Βελόπουλου, που θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, αλλά ακόμα και αυτός είναι εκτός του Κοινοβουλίου, πάνω από δεκαπέντε χρόνια.

Στις αρχές της εβδομάδας συναντήθηκαν όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι βουλευτές της Αθήνας σε κεντρικό ξενοδοχείο, εκεί ο Κυριάκος Βελόπουλος τους παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες αλλά και την γραμμή που θα ακολουθήσει η ”Ελληνική Λύση” κατα την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί κανένας από τους υποψήφιους βουλευτές. Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ποιος είναι ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Warwick της Βρετανίας λαμβάνοντας Μ.Α. στις Εργασιακές Σχέσεις και στο London School of Economics, λαμβάνοντας διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομική της Εργασίας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ο.Α.Ε.Δ. Από το 1981 έως το 1985, διοικητής του Ι.Κ.Α. Από το 1985 έως το 1989) και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην εκλογική περιφέρεια Β’ Αθήνας από το 1989 έως το 2004).

Ήταν γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου, ως σύζυγος της κόρης του Σοφίας.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή οργάνωση ΔΕΑ και στο ΠΑΚ Αγγλίας, ενώ μετά την πτώση της Χούντας συμμετείχε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Τον Μάιο του 2013 ίδρυσε το κόμμα “Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων”, στα πρότυπα του “Κινήματος Πέντε Αστέρων” του Ιταλού Μπέπε Γκρίλο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής 8
Κοινή δήλωση από Ελλάδα, ΕΕ, Κύπρο, Αίγυπτο, Μπαχρέιν και ΗΑΕ στον ΟΗΕ: Άκυρο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Μήνυμα προς Άγκυρα και Τρίπολη μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη λιβυκή Βουλή - Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη, Λαμπρινίδη και Γκουτέρες για το Δίκαιο της Θάλασσας
Γεραπετρίτης και Γκουτέρες 89
Κεραμέως για εργαζόμενους Pizza Fan και «Το Χωριάτικο»: «Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους»
««Το μείζον αυτήν την στιγμή είναι ότι όσο οι συμβάσεις εργασίας είναι ενεργές, ο εργοδότης έχει ευθύνη να πληρώσει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η υπουργός
Νίκη Κεραμέως
Ο Μιχάλης Μπεκίρης αποχωρεί προσωρινά από το γραφείο Μητσοτάκη στη Βουλή: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια»
Εν μέσω της αντιπαράθεσης για το πτυχίο και το ΦΕΚ διορισμού του, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής στοχοποίησης»
Μιχάλης Μπεκίρης 47