Πολιτική

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις για τη φωτογραφία του Ζεϊμπέκ κάτω από πανό που έγραφε «τουρκική μειονότητα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ελλάδα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερους μισθούς, καλύτερο ΕΣΥ και ένα πιο ποιοτικό σχολείο και Πανεπιστήμιο, επισήμανε ο Άκης Σκέρτσος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Ζεϊμπέκ.

Αναφορικά με την υπόθεση των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη ο Άκης Σκέρτσος, επέμεινε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο βουλευτές του εξακολουθούν να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο σαν στρουθοκάμηλοι».

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για τη φωτογραφία, που δείχνει τον κ. Ζεϊμπέκ σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας κάτω από πανό, που έγραφε «τουρκική μειονότητα», ερωτώντας επιπροσθέτως εάν οι κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ στη επόμενη Βουλή θα αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο τουρκικό προξενείο.

Ερωτηθείς σχετικώς για την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Κατραντζή από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης, ο Άκης Σκέρτσος επέμεινε πως πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις και επανέλαβε πως οι παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου έγιναν μόνον υπέρ των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια συμψηφισμού.

Σε ό,τι αφορά στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, o εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ και η ένδεια προγραμματικού θετικού λόγου τον εξωθούν να στοχοποιεί τη χώρα μας. Μετά την πανδημία Μητσοτάκη και τον πόλεμο Μητσοτάκη τώρα επιχειρεί να μας πείσει και ότι υπάρχει ναυάγιο Μητσοτάκη. Ας το πει ξεκάθαρα: επιρρίπτει ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση; Η στάση του δείχνει πόσο ρηχή είναι η αυτοκριτική, που έκανε μετά την ήττα του».

«Είμαστε σε πόλεμο με τα προβλήματα των πολιτών, τόνισε ο Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι αντίπαλός μας δεν είναι η αντιπολίτευση, η Ελλάδα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση, που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με καλύτερους μισθούς, περισσότερη ψηφιοποίηση, καλύτερο ΕΣΥ και ένα πιο ποιοτικό σχολείο και Πανεπιστήμιο.

Οι μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η χώρα, μπορούν να υλοποιηθούν από έναν αξιόπιστο πρωθυπουργό χωρίς εξαρτήσεις, αλλά κάνοντας γενναίες ρήξεις με παρωχημένες συντεχνιακές λογικές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Σκέρτσος επέμεινε πως δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν στηρίζει εμπράκτως τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην ονοματολογία, που κυκλοφορεί για το επόμενο Υπουργικό Συμβουλίου ο Άκης Σκέρτσος προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος ότι «η oνοματολογία δεν βοηθά κανέναν και είναι δείγμα αλαζονείας, δεν θεωρούμε δεδομένη την ετυμηγορία των πολιτών, όποιος διακινεί ονόματα κάνει κακό στον εαυτό του, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει δείγματα γραφής για τις αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Καραμανλής: «Αρνητική εξέλιξη η κύρωση του τουρκολιβυκού» – Πώς σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς
«Οποιοδήποτε αίτημα για εκχώρηση άδειας από την Τουρκία για το καλώδιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Είτε αυτό ονομαστεί ενημέρωση είτε ανακοίνωση είτε όπως αλλιώς» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
51
Παύλος Μαρινάκης: Το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου θα προχωρήσει κανονικά, δεν ζητάμε άδεια από την Τουρκία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το τουρκολιβυκό μνημόνιο «παράνομο και ανυπόστατο», σημειώνοντας ότι μια κοινοβουλευτική απόφαση δεν μπορεί να νομιμοποιήσει μια συμφωνία που στερείται νομικής βάσης
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απέναντι σε αναθεωρητικές διεκδικήσεις γειτόνων μας απαντάμε με ισχυρές συμμαχίες – Στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία
Στην κυριακάτικη ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη συμφωνία της Μονής Σινά με την Αίγυπτο αλλά και το σκάνδαλο στο μπάσκετ
Κυριάκος Μητσοτάκης 29
ΕΛΑΣ: Οι περιοδείες Τσίπρα, το πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια στον δρόμο προς το Συνέδριο
Οι περιοδείες Τσίπρα στην περιφέρεια, η διαμόρφωση κυβερνητικού προγράμματος και η προετοιμασία των ψηφοδελτίων καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Αλέξης Τσίπρας 17