Πολιτική

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας: «Κρυφή ατζέντα ΝΔ για υγεία και οικονομία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 “Πυρά” κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Υγεία εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λάρισα, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «οι μάσκες έπεσαν» και αναφέρθηκε σε «κρυφή ατζέντα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία», τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξή του «αδιαφορούν για την κατάρρευση του συστήματος δημόσιας υγείας».

«Τι διαφορετικό είπε ο κ. Πνευματικός; Ότι το κράτος δεν γίνεται να δαπανά λεφτά την δημόσια υγεία επειδή είναι ακριβή» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αυτή η δήλωση δεν ήταν «ατυχής» ούτε «η κακιά στιγμή» αλλά φανέρωσε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ, που δεν είναι άλλη από το να μετατρέψει το χώρο της υγείας σε ένα πεδίο κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Καμία από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη δεν έχει εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει μείωση παροχών και αύξηση φόρων, αλλά και:

-διάλυση στο ΕΣΥ και στο κοινωνικό κράτος
-Ακρίβεια και λεηλασία του εισοδήματος.

Βιώνουμε ημέρες απόλυτης κατάρρευσης του ΕΣΥ και αυτό δεν είναι καταναγκασμός όπως την περίοδο της τρόικας, είναι επιλογή».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν φωτίζουμε μόνο τον Λευκό Πύργο, φωτίζουμε ολόκληρη τη Μακεδονία»
Με τη «Μισιρλού» η φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου - Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα η ειδική τελετή για το εμβληματικό μνημείο της συμπρωτεύουσας
Λευκός Πύργος
52
Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη που διέκοψε τον Παπαστεργίου στον αέρα: «Με γείωσε για να απαντήσει στον Κυριάκο;»
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση - Η αυθόρμητη αντίδραση της δημοσιογράφου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου 5
Διονύσης Τεμπονέρας για Pizza Fan: Πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους
Ο τομεάρχης Εργασίας της ΕΛΑΣ ζητά τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και τη θέσπιση πλαισίου προστασίας για αντίστοιχες περιπτώσεις εργοδοτικής αφερεγγυότητας ή παρανομιών
Διονύσης Τεμπονέρας, ΕΛΑΣ