Παρασκευή, 1 Μαρ.
11oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας: Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση οι υπαίτιοι του παρακράτους θα λογοδοτήσουν 

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας: Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση οι υπαίτιοι του παρακράτους θα λογοδοτήσουν 

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή όσα είπε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό ντιμπέιτ για τις παρακολουθήσεις. 

«Από τη χθεσινή συζήτηση, προέκυψε μία σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια, ο κύριος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο, προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή και γιατί η κυρία Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραφε – η εισαγγελέας της ΕΥΠ – τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις; Γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της και γιατί 9 μήνες μετά η Δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν;»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας: «Η αναφορά του κύριου Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη. Μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη. Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις