Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023, Τσίπρας: Δικαίωμα του Σαββόπουλου οι πολιτικές του απόψεις – Επιμένει για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Εκλογές 2023, Τσίπρας: Δικαίωμα του Σαββόπουλου οι πολιτικές του απόψεις – Επιμένει για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Με την μάχη για τις εκλογές να τελειώνει (τουλάχιστον για τις πρώτες εκλογές), ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε ακόμα μια συνέντευξη, αυτή τη φορά στον ΣΚΑΪ, την τελευταία πριν την Κυριακή (21.05.2023).

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας πως οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας και κάθε πολιτικός οφείλει να τις βλέπει έτσι.

Η Φαίη Σκορδά τον ενημέρωσε πως είναι ο αγαπημένος… της μαμάς της, και ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε χαιρετίσματα στην κ. Εύα.

«Ο Κατρούγκαλος έκανε λάθος και είναι εκτός, ενώ ο Καραμανλής των Τεμπών εντός»

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε και πάλι, στον απόηχο των δηλώσεων Κατρούγκαλου, πως δεν θα υπάρξει αύξηση εισφορών αλλά «ανάσες». Είπε όπως πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε ένα λάθος και βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μετά τα Τέμπη είναι και πάλι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. «Αυτοί είμαστε, διαλέξτε» είπε χιουμοριστικά, παραφράζοντας τη γνωστή viral φράση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη, η παρουσιάστρια σχολίασε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ επικοινωνιακός και γοητευτικός στο λόγο του, ωστόσο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι επιθετικός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν είναι φίλοι ούτε κολλητοί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πως δεν τον θεωρεί σκράπα η ανίκανο. Αλλά το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης.

Η παρουσιάστρια επέμεινε λέγοντας πως δεν της αρέσει όταν ένας πολιτικός τονίζει τα κακά του άλλου, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά λέγοντας «ε και τι να λέω; τι γκόμενος είσαι εσύ;».

Σχετικά με το παρασκήνιο του debate, είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δει τη συνέντευξή του στην Δανάη Μπάρκα και του είπε πως ήταν καλή, με τον Αλέξη Τσίπρα να του λέει «σε αντέγραψα. Σου πιστώνω πως εσύ το ξεκίνησες».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου υπέρ της ΝΔ, είπε πως ναι μεν για κάποιους καλλιτέχνες που αγαπά κάποιος ίσως κάποιος απογοητευτεί, ωστόσο είναι δικαίωμά του.

«Ο Σαββόπουλος δεν άλλαξε και πολύ απόψεις»

Είπε μάλιστα πως δεν άλλαξαν και πολύ οι απόψεις του, και πως εάν είναι και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη τότε «οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται, και τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Είπε πως μόνο θετικά έχει να πει γι αυτόν, πως είναι ένας άνθρωπος ήπιων τόνων, ενώ του ευχήθηκε και περαστικά καθώς πρόσφατα είχε περιπέτεια με την υγεία του. «Μόνο αγάπη και εκτίμηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε και για τη βία κατά των γυναικών και τις δολοφονίες, λέγοντας αρχικά πως οι γυναίκες πρέπει να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν εάν τους συμβεί κάτω, ωστόσο πρέπει να υπάρχει και ένα ασφαλές περιβάλλον γι αυτές.

Υποστήριξε πως οι αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έφεραν σημαντικές αλλαγές στην υπόθεση του βιασμού, χωρίς να χρειάζεται εξέταση για να αποδειχτεί, αλλά αρκεί η καταγγελία της μη συναίνεσης. Επίσης είπε πως είναι και ζήτημα διαπαιδαγώγησης και παιδείας.

Σημείωσε επίσης ότι και ο ίδιος, ως πατέρας δύο αγοριών, μπορεί και τους μιλά γι αυτά τα ζητήματα.

Επίσης η Φαίη Σκορδά του είπε χαμογελώντας πως «σας κάνουν ερώτηση και δε βάζετε τελεία. Μπορείτε να γίνετε παρουσιαστής, το πάτε μόνος σας».

«Θα νομοθετήσουμε το γάμο ομόφυλων ζευγαριών»

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε και για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως «δε μπορεί το κράτος να αποφασίσει ποιος θα αγαπάει ποιον». Υπενθύμισε και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.

Είπε επίσης πως το επόμενο βήμα που προτίθεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγνώριση του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια, και να δοθεί η δυνατότητα και υιοθεσίας.

«Αυτό που χρειάζεται ένα παιδί είναι η αγάπη» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης είπε πως δεν είναι υπέρ των εκφράσεων «γονέας 1 και γονέας 2», που έχει νομοθετηθεί στην Γαλλία.

Υπεράσπιση των δηλώσεων για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Σχετικά με τη δήλωσή σου για το να φέρει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής προς την δημοκρατία, συνέχισε να την υπερασπίζεται, λέγοντας πως κάποιος ίσως παρασύρθηκε. Μάλιστα προσπάθησε να απαντήσει στις δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα που είναι «ντροπή και αίσχος» τα όσα είπε, λέγοντας πως ο ΓΓ του ΚΚΕ έκανε απαράδεκτες δηλώσεις, και πως αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνθρωποι εργαζόμενοι να έρθουν ξανά προς τη μεριά της δημοκρατίας, με το μια κυβέρνηση προοδευτική να περάσει μέτρα που θα τους ωφελούν.

«Εκτός αν δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι κυβέρνηση και εάν θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες προς το ΚΚΕ πως δεν έχει πρόβλημα να ξαναβγεί η ΝΔ, την ίδια ώρα που το Κομμουνιστικό Κόμμα λέει σε όλους τους τόνους πως αυτή η «επίθεση» του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο ψηφοφόρους του που πλέον θέλουν να στηρίξουν το ΚΚΕ.

«Η πρώτη νέα γενιά που αισθάνεται πως θα ζήσει χειρότερα από τους προηγούμενους»

Επίσης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει βάρος στη νέα γενιά, που είναι η πρώτη νέα γενιά που αισθάνεται ότι θα ζήσει χειρότερα από τους προηγούμενους.

«Οι δημοσκοπήσεις που μας δείχνουν πίσω, μας δείχνουν πρώτους στη νέα γενιά» είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως πρέπει να γίνουν τομές στην εκπαίδευση, στη στέγη (προκειμένου να μπορούν οι νέοι να κάνουν οικογένειες), καθώς όπως είπε έχουμε πολύ υψηλά νοίκια με χαμηλούς μισθούς.

«Τι θέλεις τώρα να ξαναμπλέξεις;»

Στο τέλος της συνέντευξής του ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως οι γιοι του του λένε «τι θες τώρα να μπλέξεις, πάλι δε θα σε έχουμε δίπλα μας».

Όπως είπε όμως είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το «συμβόλαιο» αλλαγής.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις