Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας στο TikTok: «Γυρνάω από Τρίπολη με αυτοκίνητο και όχι με το κρατικό αεροσκάφος»

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας στο TikTok: «Γυρνάω από Τρίπολη με αυτοκίνητο και όχι με το κρατικό αεροσκάφος»

«Γυρνάω από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος, με το αυτοκίνητο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω TikTok, «φωτογραφίζοντας» τη μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Σε βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok κατά την επιστροφή του στην Αθήνα από την Τρίπολη, όπου περιόδευσε νωρίτερα, o Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, επίσης, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν δουλεύουμε για τους κολεγιάρχες αλλά για μια δημόσια παιδεία με υψηλής ποιότητας σπουδές σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια».

«Γυρνάω από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος, με το αυτοκίνητο», αναφέρει αρχικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι στην Τρίπολη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει «στην αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου», όμως «η κ. Κεραμέως τέσσερα χρόνια τώρα το έχει απαξιώσει. Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σχολές κλείνουν, σχολές δεν ιδρύονται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη του στην Τρίπολη «ήρθε και με βρήκε ένας μαθητής 17 χρονών, ψηφίζει για πρώτη φορά, και με ρώτησε αν είναι αλήθεια αυτό που λέμε ότι από αυτές τις εξετάσεις θα ακυρώσουμε την ελάχιστη βάση, δίνοντας τη δυνατότητα να περάσουν περισσότεροι στα πανεπιστήμια». «Του είπα όχι απλά είναι αλήθεια, είναι δέσμευση», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας:

«Γιατί εμείς δεν θέλουμε να βάζουμε φραγμούς στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όσα παιδιά έχουν στοιχειώδεις δυνατότητες να τα καταφέρουν. Και γιατί εμείς δεν δουλεύουμε για τους κολεγιάρχες αλλά για μια δημόσια παιδεία με υψηλής ποιότητας σπουδές σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια».

@atsipras

#fyp #fypgreece #tiktokgreece #Τσίπρας

♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις