Πολιτική

Εκλογές 2023: Ανεβάζει «ρυθμούς» ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Κλείνουν μέχρι την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Με την επιστροφή του από την Ιαπωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει ρυθμούς για τις εκλογές.

Πριν τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί εκ νέου σε κάποιες από τις περιφέρειες όπου η ΝΔ έχει δημοσκοπική φθορά, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός του θα είναι η Ανατολική Αττική, θα ακολουθήσουν και στοχευμένες επισκέψεις σε γειτονιές της Αθήνας.

Παράλληλα προγραμματίζονται και θεματικές συνεντεύξεις τύπου για να επικοινωνήσει ο ίδιος το έργο της κυβέρνησης σε διάφορους τομείς και σε «ειδικά κοινά» που επιδιώκει να προσεγγίσει, όπως για παράδειγμα τους νέους για τους οποίους “τρέχει” το πρόγραμμα στέγης, τις γυναίκες με δράσεις για τη μείωση της ανεργίας κ.α., και φυσικά τους συνταξιούχους οι οποίοι φέτος είδαν να «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις τους μετά από χρόνια.

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο και δρομολογούνται και τα τελευταία νομοσχέδια που θα ψηφιστούν από τη Βουλή πριν από τη διάλυση της για τις εκλογές.

Προεκλογικός «πυρετός»

Οσο για τον χρόνο της κάλπης; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Τόκιο, για άλλη μία φορά, περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα στηθούν… Απρίλιο ή Μάιο.

Ως την Παρασκευή οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού θα βάλουν τις τελευταίες “πινελιές” στα ψηφοδέλτια πριν τα παραδώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τελική έγκριση, και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων ανά ομάδες.

Επενδυτική βαθμίδα με νίκη της ΝΔ

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες η κυβέρνηση αναδεικνύει την πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch αλλά και τον στόχο της κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, την οποία ο Πρωθυπουργός συνδέει με εκλογική νίκη της ΝΔ.

«Πιστεύω ότι οι οίκοι αξιολόγησης εξακολουθούν να εξετάζουν την πολιτική κατάσταση. Περιμένουν να διεξαχθούν οι εκλογές. Νομίζω ότι είμαστε σε εξαιρετικά καλή θέση να τις κερδίσουμε. Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Εάν το αποτέλεσμα είναι όπως το υπολογίζουμε και συνεχίσουμε το έργο μας, νομίζω ότι θα είναι θέμα μηνών να φτάσουμε στην επενδυτική βαθμίδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ιαπωνία, σημειώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, νέες δυνατότητες για επενδύσεις στη χώρα μας.

Το βλέμμα είναι στραμμένο και στον δημοσιονομικό χώρο που προσμένει η κυβέρνηση να προκύψει ως το τέλος Φεβρουαρίου και θα ανοίξει το δρόμο για νέο πακέτο μέτρων στήριξης για τους πολίτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
24
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης