Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Δημήτρης Κουτσούμπας από Ελάτεια: «Εκβιαστικό παραμύθι Μητσοτάκη το σύνθημα αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο»

Εκλογές 2023 – Δημήτρης Κουτσούμπας από Ελάτεια: «Εκβιαστικό παραμύθι Μητσοτάκη το σύνθημα αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο»

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα γίνει άμεσα αγώνας και διεκδίκηση, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Ελάτεια Φθιώτιδας, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε εξάλλου τη βεβαιότητα ότι παρά τα διλήμματα θα αναδειχτεί κυβέρνηση, «είτε αυτοδύναμη της ΝΔ, είτε συνεργασίας με ορισμένους άλλους πρόθυμους», όπως είπε.

Μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής, 11 Ιουνίου, στην Ελάτεια Φθιώτιδας ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε για τις επερχόμενες εκλογές (25.06.2023) τον λαό «να δώσει δύναμη στη δύναμή του».

«Πάμε δυνατά, τις μέρες που απομένουν για να φτάσουν ακόμα περισσότεροι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη της 25ης του Ιούνη, για να κατοχυρώσουμε τη βουλευτική έδρα στη Φθιώτιδα, η οποία όλοι και όλες ξέρετε πως θα είναι δύναμη για τον ίδιο τον λαό της περιοχής» υπογράμμισε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε ότι τον περασμένο Μάιο έγινε ένα βήμα με τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ και την εκλογή του ως βουλευτή Φθιώτιδας ζητώντας να διευρυνθεί η ψήφος και να διατηρήσει για τα επόμενα χρόνια βουλευτή στη Φθιώτιδα.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εκβιαστικό παραμύθι σημειώνοντας πως «το σύνθημα αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο το κάνει για να αρπάξει όσες ψήφους μπορεί», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξει κυβέρνηση είτε αυτοδύναμη της Νέας Δημοκρατίας είτε συνεργασίας με ορισμένους άλλους πρόθυμους. Πάντως θα υπάρξει κυβέρνηση», είπε εμφατικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εκλογές 2023 – Δημήτρης Κουτσούμπας: Η αγροτιά και… το ρήγμα της Αταλάντης 

Επιτέθηκε ευθέως και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του παρελθόντος για την συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος λέγοντας «ήδη έχουν αρχίσει τα παραμύθια περί σταθερής ανάπτυξης για όλους με μείωση φόρων, αύξηση μισθών και μείωση των ανισοτήτων… κι άλλα παραμύθια της Χαλιμάς.

Ας έρθουν εδώ να τα πουν στην Ελάτεια, στη Φθιώτιδα, σε μια αγροτική περιοχή που βιώνει τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού μέσα σε μία δεκαετία, πάνω από 23%, λόγω κυρίως του πλήγματος που έχει υποστεί το αγροτικό εισόδημα»

Μιλώντας για την Ελάτεια και την ευρύτερη περιοχή υπογράμμισε την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης λέγοντάς πως «ήρθε να μας το θυμίσει και ο χτεσινός σεισμός στην περιοχή της Αταλάντης, όπου ξαφνικά αρχίζαμε να διαβάζουμε για το μεγάλο ρήγμα της Αταλάντης και αν έχει ενεργοποιηθεί.

Έλεος πια, τι περιμένουν για να προχωρήσουν την αντισεισμική θωράκιση της χώρας; Ως πότε θα κοστολογούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, και θα την πετάνε έξω από τα κυβερνητικά προγράμματά τους;

Τέλος, κάλεσε όλους να δώσουν μαζικά το «παρών» και στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία, την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Ιουνίου στις 9 το βράδυ όπου θα γίνει η κεντρική ομιλία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας που είναι και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας μετά την ομιλία του συνομίλησε με τους κατοίκους στα καφενεία της πλατείας στην Ελάτεια ενώ παραβρέθηκε και η δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αθανασία Στιβαχτή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις