Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Δημήτρης Κουτσούμπας: Καμία ανοχή για αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας

Εκλογές 2023 – Δημήτρης Κουτσούμπας: Καμία ανοχή για αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο εισήσεων του Alpha, έκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο τη συζήτηση για κυβέρνηση ανοχής.

«Δεν υπάρχει καμία ανοχή για αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας… ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα σοβαρά ζητήματα έχουν κοινή γραμμή… Θέλουν να ληστέψουν τις ψήφους των μικρών κομμάτων στην κούρσα τους για την αυτοδυναμία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος κατηγόρησε τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία.

«Κυβέρνηση συνεργασίας για ένα δυο ζητηματάκια όπως λέει υποκρινόμενος ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπάρξει» είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, το Υπερταμείο και την ανάγκη κατάργησης των αντεργατικών νόμων Βρούτση – Αχτσιόγλου.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ εκτίμησε ακόμα ότι δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη ούτε και στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες «να κρατούν μικρό καλάθι» σε ότι αφορά τις προεκλογικές υποσχέσεις για αυξήσεις στους μισθούς. Ο ίδιος ζήτησε η αφετηρία για τον κατώτερο μισθό να είναι τα 850 ευρώ, να υπάρξει ρήτρα αναπροσαρμογής και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις