Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ δεν δίνει στήριξη ή ανοχή σε καμία κυβέρνηση»

Εκλογές 2023 – Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ δεν δίνει στήριξη ή ανοχή σε καμία κυβέρνηση»

«Στήριξη ή ανοχή σε μία αντιλαϊκή κυβέρνηση μόνο για ένα ή για 4-5 θέματα, δεν πρόκειται να δώσουμε» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι «το ΚΚΕ σήμερα είναι πιο ισχυρό από ό,τι ήταν πριν από 30 χρόνια».

«Οι πολίτες ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν θα τα… γυρίσει μετά τις εκλογές» λέει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ξεκαθαρίζει ότι «στήριξη ή ανοχή σε μία αντιλαϊκή κυβέρνηση μόνο για ένα ή για 4-5 θέματα, δεν πρόκειται να δώσουμε». Ο ίδιος προσθέτει, επίσης, ότι το ΚΚΕ σήμερα είναι πιο ισχυρό από ό,τι ήταν πριν από 30 χρόνια.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», απαντά στα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, περί ανάγνωσης της ιστορίας από το ΚΚΕ, λέγοντας ότι:

«Το “τι Πλαστήρας, τι Παπάγος” είναι ένα σύνθημα που δικαιώθηκε ιστορικά. Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Πλαστήρα ήταν αυτή που έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα τον Νίκο Μπελογιάννη και άλλους κομμουνιστές. Εμείς δεν λέμε ότι η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια κόμματα. ;Eχουν επιμέρους διαφορές, όμως συμφωνούν και συμπλέουν στα βασικά ζητήματα».

Εκλογές 2023 – Δημήτρης Κουτσούμπας: Η αναφορά στον Λεωνίδα Κύρκο

Σε ερώτηση ότι πολλοί λένε «συμπαθώ τον Κουτσούμπα, αλλά δεν ψηφίζω το ΚΚΕ», φράση που έλεγε για το ΚΚΕ Εσωτερικού ο αείμνηστος Λεωνίδας Κύρκος, ο γενικός γραμματέας απαντά μεταξύ άλλων:

«Nαι, πιστεύουμε ότι στις εκλογές που έρχονται αυτό μπορεί να αλλάξει. Άλλωστε, καθημερινά συναντάμε και συζητάμε με χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι σκέφτονται να στηρίξουν το ΚΚΕ στις εκλογές. Είναι άνθρωποι που έχουν απογοητευτεί από τις προηγούμενες επιλογές τους, έχουν εξοργιστεί για παράδειγμα από τα πεπραγμένα της ΝΔ, δεν δίνουν άφεση αμαρτιών στον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ γιατί τους γνώρισαν και ως αντιπολίτευση, όπου ο πρώτος ψήφιζε το 50% και ο δεύτερος το 70% των νόμων της ΝΔ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις