Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Εκπρόσωπος ΜέΡΑ25: «Οι πολιτικές μας μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο τραπεζών»

Εκλογές 2023 – Εκπρόσωπος ΜέΡΑ25: «Οι πολιτικές μας μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο τραπεζών»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, υποστήριξε ότι οι πολιτικές του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο κλείσιμο των τραπεζών, φέρνοντας μνήμες 2015 στο μυαλό του κόσμου, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του και στα social media.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 ήταν καλεσμένος στην ειδική εκπομπή του MEGA, «Ο δρόμος προς την κάλπη», και μετά από μια διαφωνία που είχαν τα πολιτικά πρόσωπα που ήταν καλεσμένα στο πλατό, ο κ. Έντμαν επέμεινε ότι οι πολιτικές του κόμματος μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο τραπεζών μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δηλώσεις του κ. Έντμαν αποκτούν άλλη διάσταση για τις φετινές εκλογές, αφού κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος, δήλωσαν θετικοί στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με τη συμμετοχή τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΜέΡΑ25, παρά το ότι μετά ανασκεύασαν.

Ο διάλογος στην εκπομπή:

  • Έντμαν: Η βάση μου είναι στις Βρυξέλλες, αυτή είναι η ειδικότητά μου. Εργάζομαι επτά χρόνια στις Βρυξέλλες. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη αυτό το οποίο λέτε. Τόσες χώρες είναι στην ευρωζώνη και παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Λυμπεράκη: Εσείς θέλετε να πάμε στη δραχμή; Να βγούμε από την ευρωζώνη θέλετε;
  • Έντμαν: Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι κάποιες αυτονόητες πολιτικές.
  • Λυμπεράκη: Που μπορεί να φέρουν το κλείσιμο των τραπεζών…
  • Έντμαν: Μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών.
  • Λυμπεράκη: Άρα μπορεί να κλείσουν τις τράπεζες;
  • Έντμαν: Υπάρχει αυτή η πιθανότητα.
  • Λυμπεράκη: Σας ευχαριστώ πολύ.
  • Έντμαν: Και για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Λίγο αργότερα, ο κ. Έντμαν επιβεβαίωσε και στο Twitter τα λεγόμενά του για το κλείσιμο τραπεζών, απαντώντας στο βίντεο που αναρτήθηκε με τις δηλώσεις του:

«Ναι υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δε βγήκαμε ποτέ από τα μνημόνια. Ή είναι χαρακτηριστικό ανεξάρτητων χώρων να τους κλείνουν τις τράπεζες ξένοι; Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρο: ο δρόμος προς την ελπίδα απαιτεί την ρήξη, η οποία αν οδηγήσει στο κλείσιμο των τραπεζών από τις Βρυξέλλες που μας καταδυναστεύουν, θα είμαστε προετοιμασμένοι με το σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ.

Υ.Γ.: άρα αποδέχεται επιτέλους η Ομάδα Αλήθειας ότι τις τράπεζες τις έκλεισε η Φρανκφούρτη, όχι ο Βαρουφάκης;», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις