Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Ένα debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς διάρκειας τριών ωρών αποφάσισε η Διακομματική

Εκλογές 2023: Ένα debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς διάρκειας τριών ωρών αποφάσισε η Διακομματική

H Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου (29/4) υπό την προεδρία της Υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού αποφάσισε να γίνει ένα debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. 

Η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ξεκίνησε στις 10 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ πιθανότερες ημερομηνίες για να διεξαχθεί το debate είναι 9, 10 ή 11 Μαΐου.

Για την ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων, αλλά το πιο πιθανόν είναι να πραγματοποιηθεί 10/05 στις 9 το βράδυ.

Τo debate θα είναι ένα, θα διεξαχθεί στην ΕΡΤ, θα έχει διάρκεια τρεις ώρες και συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ και κοινής αποδοχής. 

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων θα έχουν διάρκεια μέχρι 30 δευτερόλεπτα, ενώ οι απαντήσεις δεν θα ξεπερνούν το ενάμισι λεπτό.

Την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών θα δείξουν συνολικά έξι κανάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις