Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Επιτυχημένη η «πρόβα τζενεράλε» για τη λήψη και μετάδοση των αποτελεσμάτων

Εκλογές 2023: Επιτυχημένη η «πρόβα τζενεράλε» για τη λήψη και μετάδοση των αποτελεσμάτων
Φωτογραφία Intime

Επιτυχημένη ήταν η τελική γενική δοκιμή λήψης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Ιουνίου, παρουσία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (23.6.2023) λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η κ. Σπανού παρακολούθησε προσομοίωση της διαδικασίας συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Ιουνίου και διαπίστωσε το επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών.

Την κ. Σπανού συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι της εταιρείας SingularLogic.

Έως τις 21:00 θα ξέρουμε αυτοδυναμία, έδρες και ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

«Τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δυο 24ωρα πριν από τις εκλογές.

Έως τις 21:00 θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία και πόσες έδρες έχει κάθε κόμμα και το ποια κόμματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν, ανέφερε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Παράλληλα, κάλεσες τους πολίτες να μπουν στο «Μάθε που Ψηφίζεις» για να είναι σίγουροι για το εκλογικό κέντρο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Γιατί σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, μπορεί να υπάρξουν εκλογές αφού κάποια σχολεία είναι εξεταστικά κέντρα λόγω των ειδικών μαθημάτων ή είναι βαθμολογικά κέντρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις