Πολιτική

Εκλογές 2023, Φίλης «αδειάζει» Τσίπρα για τη Ροδόπη: Δεν καταρτίζω εγώ τα ψηφοδέλτια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι θέλησε να πάρει ο Νίκος Φίλης με αφορμή των υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, ο οποίος φέρεται να έχει κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν καταγγελίες και από στελέχη του κόμματος, πως στηρίζεται από το τουρκικό προξενείο.

Ο Νίκος Φίλης δήλωσε άγνοια, κατά τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη. Και ξεκαθάρισε ότι δεν καταρτίζει ο ίδιος τα ψηφοδέλτια του κόμματος, μια αναφορά που θεωρήθηκε ευθεία αιχμή στον Αλέξη Τσίπρα και την εκλογική επιτροπή.

«Δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν είναι; Συνεπώς προς τι ο ψόγος;», αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε… «ανάψει» επίσης φωτιές όταν σε συνέντευξή του ρωτήθηκε αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει υποψήφιο κάποιον που μιλά για τουρκική μειονότητα και είχε απαντήσει «βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;».

Ερωτηθείς, σήμερα (09.06.2023) για το γεγονός πως καταγγελίες πως ο Φερχάτ Οζγκιούρ έχει τη στήριξη του τουρκικού προξενείου στη Θράκη έχουν κάνει άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης τις απέδωσε σε πικρία.

«Το ένα από τα δύο στελέχη που το έκαναν αυτό (σ.σ. την καταγγελία) είναι η σύζυγος του αποτυχόντος πρώην βουλευτή που δεν έχει εκλεγεί τώρα. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε αυτό» είπε ο πρώην υπουργός.

Πάντως, ο κ. Φίλης επέμεινε ότι όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα στην προσωπική τους άποψη ακόμα και αν αυτή εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα.

«Δεν υπάρχει βουλευτής ή υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που να έχει δηλώσει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη», είπε αρχικά ο Νίκος Φίλης και συμπλήρωσε πως «αν το έχει κάνει, δεν διαλέγω, δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια. Ξαναλέω δεν το έχω υπόψη μου. Δεν το θεωρώ έγκλημα καθοσιώσεως». Και σημείωσε ότι αν η ΝΔ θεωρεί πως έχει κάνει παρέμβαση ο Τούρκος πρόξενος, «γιατί δεν τον απελαύνει;».

Στην ερώτηση αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος έχει δικαίωμα να χαρακτηρίζει «τουρκική» τη μειονότητα, ο Νίκος Φίλης είπε: «έχει δικαίωμα στην άποψή του η οποία κάμπτεται μπροστά στην υπέρτερη συλλογική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και την συλλογική εικόνα της χώρας μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Από το Ψυχρό Λασιθίου το εναρκτήριο λάκτισμα του ΠΑΣΟΚ: Η «πρόβα τζενεράλε» για τη ΔΕΘ και το δείπνο Ανδρουλάκη με στελέχη του κόμματος
Από την πολυαναμενόμενη ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο απόψε έως τη σύνδεση του ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου με τον Ελευθέριο Βενιζέλο
Νίκος Ανδρουλάκης
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η τριπλή στόχευση: Προτείνει «Νέα Συμφωνία Αλήθειας» και «ζητά τον λογαριασμό» από Ανδρουλάκη και Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός θα δώσει από την συμπρωτεύουσα έμφαση στο κυβερνητικό έργο στα 7 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη έως το 2030, διεκδικώντας μία νέα τετραετία
Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Αλέξης Τσίπρας: Η ακτινογραφία του σχεδίου που ανακοίνωσε από Θεσσαλονίκη – Αναδιανομή, μισθοί και ρήξη με το μοντέλο Μητσοτάκη
Σχέδιο τετραετίας με Ταμείο Σύγκλισης, «πατριωτική εισφορά» και κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ - Κατάργηση των Πανελλαδικών, ΦΠΑ 6% στα βασικά αγαθά και μηδενική συμμετοχή συνταξιούχων στα φάρμακα
Αλέξης Τσίπρας 36
Απάντηση της ΕΛ.Α.Σ για την κοστολόγηση του προγράμματος: Ο λογαριασμός βγαίνει, η κυβερνητική αριθμητική όχι
«Το πρόβλημά της κυβέρνησης δεν είναι ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί μας, είναι ότι βγαίνει η πολιτική διαφορά ανάμεσα στις προτεραιότητές μας» επισημαίνει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΣΟΚ για ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος με νέες αυταπάτες – Ψαρεύει στα θολά νερά χωρίς πυξίδα
«Προπαγάνδιζε πως έρχεται να καλύψει το ''κενό αντιπολίτευσης'' και έκανε copy paste το 80% του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο επιτίθεται με μανία»
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Υπουργείο Οικονομικών για Τσίπρα: Χάσαμε τον λογαριασμό – Μέτρα με ετήσιο κόστος 13 δισεκατομμύρια
«Τα μέτρα Τσίπρα παραβιάζουν κάθε ευρωπαϊκό δημοσιονομικό κανόνα και παραπέμπουν ευθέως στις περιπέτειες της δικής του περιόδου με τα μέτρα λιτότητας του αχρείαστου τρίτου μνημονίου»
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών 5
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε 13 δισεκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα
«Κάλπικες υποσχέσεις, χωρίς καμία κοστολόγηση και ''πατριωτικοί φόροι'', οι οποίοι ξυπνούν τις πιο άσχημες μνήμες, ειδικά στη μεσαία τάξη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης 13