Πολιτική

Εκλογές 2023, Φίλης «αδειάζει» Τσίπρα για τη Ροδόπη: Δεν καταρτίζω εγώ τα ψηφοδέλτια

Αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι θέλησε να πάρει ο Νίκος Φίλης με αφορμή των υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, ο οποίος φέρεται να έχει κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν καταγγελίες και από στελέχη του κόμματος, πως στηρίζεται από το τουρκικό προξενείο.

Ο Νίκος Φίλης δήλωσε άγνοια, κατά τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη. Και ξεκαθάρισε ότι δεν καταρτίζει ο ίδιος τα ψηφοδέλτια του κόμματος, μια αναφορά που θεωρήθηκε ευθεία αιχμή στον Αλέξη Τσίπρα και την εκλογική επιτροπή.

«Δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν είναι; Συνεπώς προς τι ο ψόγος;», αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε… «ανάψει» επίσης φωτιές όταν σε συνέντευξή του ρωτήθηκε αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει υποψήφιο κάποιον που μιλά για τουρκική μειονότητα και είχε απαντήσει «βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;».

Ερωτηθείς, σήμερα (09.06.2023) για το γεγονός πως καταγγελίες πως ο Φερχάτ Οζγκιούρ έχει τη στήριξη του τουρκικού προξενείου στη Θράκη έχουν κάνει άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης τις απέδωσε σε πικρία.

«Το ένα από τα δύο στελέχη που το έκαναν αυτό (σ.σ. την καταγγελία) είναι η σύζυγος του αποτυχόντος πρώην βουλευτή που δεν έχει εκλεγεί τώρα. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε αυτό» είπε ο πρώην υπουργός.

Πάντως, ο κ. Φίλης επέμεινε ότι όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα στην προσωπική τους άποψη ακόμα και αν αυτή εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα.

«Δεν υπάρχει βουλευτής ή υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που να έχει δηλώσει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη», είπε αρχικά ο Νίκος Φίλης και συμπλήρωσε πως «αν το έχει κάνει, δεν διαλέγω, δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια. Ξαναλέω δεν το έχω υπόψη μου. Δεν το θεωρώ έγκλημα καθοσιώσεως». Και σημείωσε ότι αν η ΝΔ θεωρεί πως έχει κάνει παρέμβαση ο Τούρκος πρόξενος, «γιατί δεν τον απελαύνει;».

Στην ερώτηση αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος έχει δικαίωμα να χαρακτηρίζει «τουρκική» τη μειονότητα, ο Νίκος Φίλης είπε: «έχει δικαίωμα στην άποψή του η οποία κάμπτεται μπροστά στην υπέρτερη συλλογική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και την συλλογική εικόνα της χώρας μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Ανδρουλάκης πατά γκάζι για εκλογές με φόντο τις εσωκομματικές ισορροπίες – Η «σπαζοκεφαλιά» της επιλογής Γραμματέα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα απαντήσει και σε όσους μιλούν για «απουσία αντιπάλου» στην κυβέρνηση, μεταξύ αυτών εμμέσως και στον Αλέξη Τσίπρα και θα κηρύξει την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το κόμμα του
Νίκος Ανδρουλάκης
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 9
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη