Πολιτική

Εκλογές 2023, Φίλης «αδειάζει» Τσίπρα για τη Ροδόπη: Δεν καταρτίζω εγώ τα ψηφοδέλτια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι θέλησε να πάρει ο Νίκος Φίλης με αφορμή των υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, ο οποίος φέρεται να έχει κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν καταγγελίες και από στελέχη του κόμματος, πως στηρίζεται από το τουρκικό προξενείο.

Ο Νίκος Φίλης δήλωσε άγνοια, κατά τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη. Και ξεκαθάρισε ότι δεν καταρτίζει ο ίδιος τα ψηφοδέλτια του κόμματος, μια αναφορά που θεωρήθηκε ευθεία αιχμή στον Αλέξη Τσίπρα και την εκλογική επιτροπή.

«Δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν είναι; Συνεπώς προς τι ο ψόγος;», αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε… «ανάψει» επίσης φωτιές όταν σε συνέντευξή του ρωτήθηκε αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει υποψήφιο κάποιον που μιλά για τουρκική μειονότητα και είχε απαντήσει «βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;».

Ερωτηθείς, σήμερα (09.06.2023) για το γεγονός πως καταγγελίες πως ο Φερχάτ Οζγκιούρ έχει τη στήριξη του τουρκικού προξενείου στη Θράκη έχουν κάνει άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης τις απέδωσε σε πικρία.

«Το ένα από τα δύο στελέχη που το έκαναν αυτό (σ.σ. την καταγγελία) είναι η σύζυγος του αποτυχόντος πρώην βουλευτή που δεν έχει εκλεγεί τώρα. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε αυτό» είπε ο πρώην υπουργός.

Πάντως, ο κ. Φίλης επέμεινε ότι όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα στην προσωπική τους άποψη ακόμα και αν αυτή εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα.

«Δεν υπάρχει βουλευτής ή υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που να έχει δηλώσει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη», είπε αρχικά ο Νίκος Φίλης και συμπλήρωσε πως «αν το έχει κάνει, δεν διαλέγω, δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια. Ξαναλέω δεν το έχω υπόψη μου. Δεν το θεωρώ έγκλημα καθοσιώσεως». Και σημείωσε ότι αν η ΝΔ θεωρεί πως έχει κάνει παρέμβαση ο Τούρκος πρόξενος, «γιατί δεν τον απελαύνει;».

Στην ερώτηση αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος έχει δικαίωμα να χαρακτηρίζει «τουρκική» τη μειονότητα, ο Νίκος Φίλης είπε: «έχει δικαίωμα στην άποψή του η οποία κάμπτεται μπροστά στην υπέρτερη συλλογική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και την συλλογική εικόνα της χώρας μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 19
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115