Πολιτική

Εκλογές 2023 – Γιάνης Βαρουφάκης: Ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείπει περισσότερο από τη Βουλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς που αποτύχαμε να μετατρέψουμε την δεκαετή αντίσταση στην μνημονιακή καταστροφή σε προοδευτικό μέτωπο και να αποτρέψουμε την μετατροπή της οργής σε Ακροδεξιό ρεύμα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το αποτελέσματα των εκλογών, αφού το ΜέΡΑ25 έγινε γνωστό πως έμεινε εκτός Βουλής.

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Συμμαχίας μας και ιδίως τους ανένταχτους που μας στήριξαν. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας. Από αύριο κιόλας, μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη θα εργαστούμε ακούραστα για την Ανασύνταξη της Πλουραλιστικής, Οικολογικής, Ενωτικής και Ανιδιοτελούς Αριστεράς. Ποτέ ο λαός μας δεν είχε περισσότερη ανάγκη μιας τέτοιας Αριστεράς στη Βουλή. Και ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείπει περισσότερο από τη Βουλή.

Τίποτα βέβαια δεν χάθηκε οριστικά. Θυμίζω τον Σεπτέμβρη του 2009 – τότε που εκλέχτηκε μια συστημική κυβέρνηση με 44% αλλά μέσα σε μερικούς μήνες κατέρρευσε το σύστημα ολόκληρο κάτω από το βάρος των χρεών και των ψεμμάτων του.

Αυτή τη φορά, η Ανασυνταγμένη Αριστερά θα πρέπει να είναι γερά προετοιμασμένη ώστε να στηρίξει και να εκφράσει τον κόσμο που θα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.

Ευχαριστούμε όσους μας ψηφίσατε διαψεύδοντας το αφήγημα ότι το ΜέΡΑ25 καταρρέει.

Καλούμε τους προοδευτικούς ανθρώπους που δεν μας ψηφίσατε σε προγραμματική συστράτευση χωρίς ηγεμονίες. Μαζί… προχωράμε!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
105
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51