Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Κεραμέως: «Το σχολείο του μέλλοντος γίνεται πραγματικότητα, η Παιδεία αλλάζει»

Εκλογές 2023 – Κεραμέως: «Το σχολείο του μέλλοντος γίνεται πραγματικότητα, η Παιδεία αλλάζει»

Σε «αλλαγές που σηματοδοτούν την αρχή μίας νέας εποχής στην εκπαίδευση» αναφέρεται η Νίκη Κεραμέως, στην τελική ευθεία για τις εκλογές 2023. «Μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε τη χαρά να δούμε να γίνονται πράξη δύο ακόμα μεγάλες αλλαγές», επισημαίνει η υπουργός Παιδείας.

Καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές 2023, η Νίκη Κεραμέως υπογραμμίζει «τις δύο αλλαγές που σηματοδοτούν την αρχή μίας νέας εποχής, για τον τρόπο που αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες τα παιδιά μας».

«Την Πέμπτη, 6 Απριλίου, βρεθήκαμε μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την Υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι από τους 36.000 διαδραστικούς πίνακες που προορίζονται για κάθε τμήμα Λυκείου, Γυμνασίου, Ε’ και Στ’ Δημοτικού όλης της χώρας. Ένα συναρπαστικό ψηφιακό παράθυρο μάθησης ανοίγει σε κάθε σχολική αίθουσα διευρύνοντας τους ορίζοντες των παιδιών μας», υπενθυμίζει η υπουργός Παιδείας και συμπληρώνει:

Στις 30 Μαρτίου, ξεκίνησαν οι παραδόσεις 177.000 σετ ρομποτικής σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας. Η ρομποτική ξεκινά στην ηλικία των 4 ετών, σε μία ηλικία κατά την οποία τα παιδιά απορροφούν με μοναδική ικανότητα γνώσεις και δεξιότητες, και συνεχίζεται στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο. Ένας καινούριος κόσμος ανοίγεται στα παιδιά μας, τον οποίον καλούνται να εξερευνήσουν από κοινού με τους εκπαιδευτικούς τους, να συνδυάσουν μάθηση και παιχνίδι, να καλλιεργήσουν την κριτική και τη δημιουργική τους σκέψη.

Το Σχολείο του μέλλοντος γίνεται πραγματικότητα.
Αποδεικνύουμε ότι, ναι, μπορούμε!

Η Παιδεία Αλλάζει.
Στην Πράξη!

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις