Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι σε πολιτικές τερατογενέσεις, σε κυβερνήσεις ηττημένων και σε νέες περιπέτειες»

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι σε πολιτικές τερατογενέσεις, σε κυβερνήσεις ηττημένων και σε νέες περιπέτειες»

«Ξέρουμε τώρα ακόμα καλύτερα τι να αλλάξουμε και πώς να το κάνουμε», διαβεβαιώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Αναφερόμενος σε πιθανά μετεκλογικά σενάρια, ο πρωθυπουργός τόνισε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ότι «μόνη αξιόπιστη λύση είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας», συμπληρώνοντας ότι «δεν αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά».

Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ για τις επικείμενες εκλογές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει την αυτοδυναμία ως τη μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης για τη σταθερότητα της χώρας, ενώ αναφερόμενος σε πιθανά μετεκλογικά σενάρια είναι σαφής:

«Δεν αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά», λέει χαρακτηριστικά, «αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτικές τερατογενέσεις, σε κυβερνήσεις ηττημένων και σε νέες περιπέτειες, θα πρόκειται ουσιαστικά για ακυβερνησία ή και παραλυσία, κάτι που ίσως κάποιοι να το ονειρεύονται, αλλά το τρέμουν οι πολίτες», προσθέτει.

 

Αναδεικνύοντας, παράλληλα, τη συνέπεια λόγων και έργων αυτής της τετραετίας, ο πρωθυπουργός στέκεται στους στόχους της επόμενης ημέρας με έμφαση στην Υγεία, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τη στεγαστική πολιτική για τους νέους και την αναμόρφωση του κράτους.

«Ξέρουμε τώρα ακόμα καλύτερα τι να αλλάξουμε και πώς να το κάνουμε, σημειώνει και προσθέτει «όταν μιλώ για δεύτερη εντολή στην προκοπή, αυτό εννοώ ότι θα συνεχίσουμε οπλισμένοι με περισσότερη πείρα αλλά και μεγαλύτερη ορμή στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει».

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η άκρατη παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ που στοιχίζει 83 δισεκατομμύρια ευρώ»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για άκρατη παροχολογία, για ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα που στοιχίζει 83 δισεκατομμύρια ευρώ. Αναδεικνύει, όμως, παράλληλα και τις διαχωριστικές γραμμές που έχει η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως χαρακτηριστικά λέει, πράγματι σε κάποια ζητήματα διαπιστώνουμε συγκλίσεις, όμως, σε κρίσιμα θέματα έχουμε σημαντικές διαφορές. «Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα, δεν τολμά να μιλήσει για τις αλλαγές στο άρθρο 16 ώστε να δημιουργηθούν μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, δεν ψήφισε, επίσης, και διαφωνεί με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και την επαναλειτουργία των ναυπηγείων της χώρας και την επαναπρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων, αρχικά διαφώνησε, μετά συμφώνησε», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά τέλος με τα ελληνοτουρκικά δηλώνει ότι εφόσον ο λαός τού εμπιστευτεί ξανά και πάλι το τιμόνι της χώρας, θα επιδιώξει μια απευθείας προσωπική επαφή με τη νέα ηγεσία της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου για τη μία και μόνη διαφορά που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις