Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στα Χανιά: Ήχησε το 112 στην περιοχή Αερινός για ετοιμότητα
Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Βελόπουλος: Εξοργίστηκε σε ερώτημα για τα «χειρόγραφα του Ιησού»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος ήταν καλεσμένος σήμερα στο Mega για να μιλήσει για τις εκλογές, αλλά εξοργίστηκε μετά από ερώτημα δημοσιογράφου για το βιβλίο με τα «χειρόγραφα του Ιησού» που πουλούσε σε τηλεοπτικές του εκπομπές και η «έκρηξή» του περιελάμβανε σκληρές ατάκες όπως «είστε αγενής» και «είστε συνήγορος του κ. Μητσοτάκη».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για τις εκλογές στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, αλλά κάποια στιγμή εξοργίστηκε με την παρατήρηση της δημοσιογράφου Ανθής Βούλγαρη ότι «και εσείς πουλούσατε χειρόγραφα του Ιησού».

Η ατάκα της δημοσιογράφου ήρθε όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι «δεν έχω εργαλειοποιήσει ποτέ την πίστη μου».

Εμφανώς εκνευρισμένος στο άκουσμα της παρατήρησης αυτής, ο Κυριάκος Βελόπουλος αρχικά χαρακτήρισε «αγενή» και «συνήγορο του κ. Μητσοτάκη» την δημοσιογράφο λέγοντας της «επειδή δεν ξέρετε πολλά πράγματα, ανατρέξτε στο λήμμα Μανιάκι και δείτε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος άφησε στην άκρη τις εκλογές μετά το ερώτημα και συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Επέμεινε και πάλι ότι δεν έχει εργαλειοποιήσει ποτέ την πίστη του και την Ορθοδοξία αφήνοντας αιχμές για άλλους και λέγοντας ότι «κι εγώ πηγαίνω στο Άγιο Όρος και σε εκκλησία αλλά δεν βγάζω φωτογραφίες».

«Γιατί είναι κακό να πάει κάποιος στην Ανάσταση και να βγάλει μια φωτογραφία;» ρωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος και επέμεινε «επειδή εργαλειοποιείς την πίστη σου. Και επειδή είμαι πιστός δεν το κάνω ποτέ».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν έδειξε να ηρεμεί και επέμεινε να μιλάει με προκλητικό τρόπο για την Ανθή Βούλγαρη λέγοντας «είστε αγενής, συνέβη σήμερα, όχι γενικά τυχαία».

 

«Δεν ξέρω τι σχολή βγάλατε»

«Γιατί είναι κακό να προσκυνήσει κάποιος μια εικόνα και δεν κακό να πουλά χειρόγραφα του Ιησού;» επέμεινε η Ανθή Βούλγαρη με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντά «δεν είπα αυτό. Να τις ανεβάζεις στο Instagram είναι το ίδιο; Αν είναι έτσι να το κάνεις και στην τουαλέτα σου».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι «δεν πούλησα κανένα χειρόγραφο» ειρωνευόμενος την δημοσιογράφο με την ατάκα «δεν ξέρω τι σχολή βγάλατε» και προσθέτοντας «τι κάνατε το 2013 κυρία Βούλγαρη; Εγώ παρουσίαζα αυτό που είναι στη μονη Διονυσίου».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε επίθεση και σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Ανδρουλάκη και ανέφερε: «αυτό που έκανα θα συνεχίσω να το κάνω, να παρουσιάζω προϊόντα, γιατί είναι η δουλειά μου. Θα ρωτήσετε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Ανδρουλάκη που βρήκαν τα εκατομμύρια τους;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: Η επιστροφή από τις στάχτες και το κλειδί της επόμενης ημέρας
Από τη μεγάλη νίκη στην Περιφέρεια Αττικής, στη δοκιμασία για το Μάτι και τώρα στην κορυφή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - Η υποχώρηση Πολάκη, η μάχη για την επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και το ερώτημα της ηγεσίας
Η Ρένα Δούρου 9
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου η καλύτερη απάντηση στις έωλες κατηγορίες της αντιπολιτευτικής προπαγάνδας
«Η Ατζέντα για την Ελλάδα του 2030 προτάσσει τη θεσμική ανάταξη του κράτους με κομβικό σταθμό τη Συνταγματική Αναθεώρηση» γράφει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του για την έκθεση της Κομισιόν
Μητσοτάκης, συνεδρίαση στο Μαξίμου
Φάμελλος: Το τελευταίο βήμα πριν κλείσει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ – Η συνάντηση με τον Κακλαμάνη και το πολιτικό «κλειδί» της επόμενης εβδομάδας
Από την αποστολή διάσωσης στην Κουμουνδούρου, στη σύγκρουση για τον Τσίπρα και στην προαναγγελθείσα ανεξαρτητοποίηση - Η συνάντηση με τον Νικήτα Κακλαμάνη και το πολιτικό «κλειδί» της επόμενης εβδομάδας
Σωκράτης Φάμελλος 11
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
10
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Η υποψηφιότητα της βουλευτού ανακοινώθηκε επισήμως μετά την απόσυρση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τους δυσμενείς συσχετισμούς και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή
Δούρου και Πολάκης 48