Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Βελόπουλος: Εξοργίστηκε σε ερώτημα για τα «χειρόγραφα του Ιησού»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος ήταν καλεσμένος σήμερα στο Mega για να μιλήσει για τις εκλογές, αλλά εξοργίστηκε μετά από ερώτημα δημοσιογράφου για το βιβλίο με τα «χειρόγραφα του Ιησού» που πουλούσε σε τηλεοπτικές του εκπομπές και η «έκρηξή» του περιελάμβανε σκληρές ατάκες όπως «είστε αγενής» και «είστε συνήγορος του κ. Μητσοτάκη».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για τις εκλογές στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, αλλά κάποια στιγμή εξοργίστηκε με την παρατήρηση της δημοσιογράφου Ανθής Βούλγαρη ότι «και εσείς πουλούσατε χειρόγραφα του Ιησού».

Η ατάκα της δημοσιογράφου ήρθε όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι «δεν έχω εργαλειοποιήσει ποτέ την πίστη μου».

Εμφανώς εκνευρισμένος στο άκουσμα της παρατήρησης αυτής, ο Κυριάκος Βελόπουλος αρχικά χαρακτήρισε «αγενή» και «συνήγορο του κ. Μητσοτάκη» την δημοσιογράφο λέγοντας της «επειδή δεν ξέρετε πολλά πράγματα, ανατρέξτε στο λήμμα Μανιάκι και δείτε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος άφησε στην άκρη τις εκλογές μετά το ερώτημα και συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Επέμεινε και πάλι ότι δεν έχει εργαλειοποιήσει ποτέ την πίστη του και την Ορθοδοξία αφήνοντας αιχμές για άλλους και λέγοντας ότι «κι εγώ πηγαίνω στο Άγιο Όρος και σε εκκλησία αλλά δεν βγάζω φωτογραφίες».

«Γιατί είναι κακό να πάει κάποιος στην Ανάσταση και να βγάλει μια φωτογραφία;» ρωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος και επέμεινε «επειδή εργαλειοποιείς την πίστη σου. Και επειδή είμαι πιστός δεν το κάνω ποτέ».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν έδειξε να ηρεμεί και επέμεινε να μιλάει με προκλητικό τρόπο για την Ανθή Βούλγαρη λέγοντας «είστε αγενής, συνέβη σήμερα, όχι γενικά τυχαία».

 

«Δεν ξέρω τι σχολή βγάλατε»

«Γιατί είναι κακό να προσκυνήσει κάποιος μια εικόνα και δεν κακό να πουλά χειρόγραφα του Ιησού;» επέμεινε η Ανθή Βούλγαρη με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντά «δεν είπα αυτό. Να τις ανεβάζεις στο Instagram είναι το ίδιο; Αν είναι έτσι να το κάνεις και στην τουαλέτα σου».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι «δεν πούλησα κανένα χειρόγραφο» ειρωνευόμενος την δημοσιογράφο με την ατάκα «δεν ξέρω τι σχολή βγάλατε» και προσθέτοντας «τι κάνατε το 2013 κυρία Βούλγαρη; Εγώ παρουσίαζα αυτό που είναι στη μονη Διονυσίου».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε επίθεση και σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Ανδρουλάκη και ανέφερε: «αυτό που έκανα θα συνεχίσω να το κάνω, να παρουσιάζω προϊόντα, γιατί είναι η δουλειά μου. Θα ρωτήσετε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Ανδρουλάκη που βρήκαν τα εκατομμύρια τους;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για F-35 και casus belli: «Ιστορική ανορθογραφία» – «Κανείς δεν ξέρει τι είναι»
Ο Μαρκ Ρούτε σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» για τα ελληνοτουρκικά - Η ακλόνητη στήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και το «μαγικό» 5% στις αμυντικές δαπάνες των μελών του
Μαρκ Ρούτε, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
11
ΕΛ.Α.Σ.: Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – «Χωρίς στρατηγική η ελληνική εξωτερική πολιτική»
Το κόμμα επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή, όπως αναφέρει, περιορίστηκε σε γενικές αναφορές για το τουρκικό casus belli, χωρίς να θέσει συγκεκριμένους όρους στο ΝΑΤΟ
ΕΛΑΣ
Νοτοπούλου μετά την παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά έχουμε ακόμη πολλές σελίδες να γράψουμε»
Η πρώην βουλευτής χαρακτήρισε την απόφασή της «βαθιά προσωπική και δύσκολη, αλλά κυρίως πολιτική», αφήνοντας αιχμές για την πορεία του κόμματος και δηλώνοντας παρούσα στον προοδευτικό χώρο
Κατερίνα Νοτοπούλου 21
Νίκος Ανδρουλάκης: Η ΝΔ βλέπει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως εμπόδιο, για το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της οικονομίας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τις ΜμΕ, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, φορολογία, ενέργεια και πρόσβαση στη χρηματοδότηση
Ανδρουλάκης, ομιλία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου δίνει την «καθαρή λίστα» των οργάνων την Παρασκευή, αλλά η Κεντρική Επιτροπή μυρίζει μπαρούτι
Μετά τις αιχμές Παππά και Αλεξιάδη για αδιαφάνεια, η αναπληρώτρια γραμματέας απαντά ότι η επικαιροποιημένη σύνθεση της Κ.Ε. θα αναρτηθεί στο site του κόμματος - Στο βάθος η μάχη για τους συσχετισμούς και η κόντρα με Πολάκη
Σωκράτης Φάμελλος
Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη για ΝΑΤΟ και ελληνοτουρκικά: «Σιωπή» απέναντι στην αναβάθμιση της Τουρκίας
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μη άσκηση βέτο και κάνει λόγο για στάση που, όπως υποστηρίζει, δεν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα
Μαρία Ιουστινιανού 25