Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Μαρία Συρεγγέλα στο newsit.gr: Πολλά από όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας έχουν υλοποιηθεί

Εκλογές 2023 – Μαρία Συρεγγέλα στο newsit.gr: Πολλά από όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας έχουν υλοποιηθεί

Η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων και υποψήφια στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας φιλοξενήθηκε στο newsit.gr. Μιλήσαμε για τις εκλογές, τον απολογισμό του έργου της στο υπουργείο, τις παρεμβάσεις που έγιναν αλλά και που θα γίνουν.

Ζητήσαμε από την Μαρία Συρεγγέλα να σχολιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό κράτος και απάντησε ότι αρκετά από όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας είτε έχουν γίνει είτε περιέχονται στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι προς υλοποίηση. 

Για τις εκλογές η κα Συρεγγέλα κάλεσε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει γιατί είναι το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα όπως είπε και τόνισε ότι οι κάλπες της 21ης Μαΐου θα δείξουν ποιος θα κυβερνήσει. Μιλάνε για κυβερνήσεις συνεργασίας στην αξιωματική αντιπολίτευση ή για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής και εξήγησε ότι η ΝΔ προτείνει μια κυβέρνηση αυτοδύναμη όχι ως αυτοσκοπό αλλά για να παίρνει γρήγορα αποφάσεις. 

 

Απευθυνόμενη ειδικά στους νέους είπε ότι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν και να μην αφήνουν άλλους να αποφασίσουν για τους ίδιους και μάλιστα τους κάλεσε να ρίξουν μια ματιά στα προγράμματα κάθε κόμματος για να δουν τι τους αντιπροσωπεύουν. Εκτίμησε επίσης ότι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη στις δεύτερες κάλπες. 

Για την εκλογική περιφέρεια στην οποία κατεβαίνει υποψήφια, τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας είπε ότι ο κόσμος προτάσσει το θέμα της ακρίβειας και της εργασίας. Στα δυτικά οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί, είπε, γνωρίζω την καθημερινότητα και τα προβλήματα των ανθρώπων και όλα τα προγράμματα που έχουμε βγάλει είναι απαραίτητα για όλους. 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις