Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΜέΡΑ25: Το ψηφοδέλτιο επικρατείας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ανακοίνωσε τα ονόματα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» έχει μπροστάρισσα την συνεπή αγωνίστρια, την πρωταθλήτρια μας Σοφία Σακοράφα.

Ακολουθούν:

Ο κορυφαίος Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θεοχαράκης που το 2015, ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, εξαγρίωνε τους τροϊκανούς πιάνοντάς τους απελπιστικά αδιάβαστους.

Η Χριστίνα Μπαλτατζή, Απόδημη 34χρονη Ελληνίδα, Παιδί της Κρίσης, Γεωπόνος, Ακτιβίστρια και κληρωτό μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.

Η Θεσσαλονικιά Δέσποινα Χαραλαμπίδου, εμβληματικό στέλεχος της Αριστεράς, τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής και στέλεχος της ΛΑΕ.

Ο απόδημος αρχιτέκτονας Κώστας Στεφανίδης, κάτοικος Αυστραλίας, μέλος του DiEM25 και ενεργό μέλος της ομογένειας και του ΜέΡΑ25 στη Μελβούρνη.

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Σεραφείμ Σεφεριάδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Συγκρουσιακής Πολιτικής αλλά και, πάνω απ’ όλα, αγωνιστής εντός κι εκτός των πανεπιστημίων.

Ο πολεοδόμος Χρήστος Μουρατίδης, κάτοικος Αγγλίας, παιδί κι αυτός της κρίσης, από τα πρώτα μέλη του DiEM25 το 2016, κατεβαίνει ως ο τρίτος απόδημος υποψήφιος μας.

Η Αλεξάνδρα Κορωναίου, καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας και τ. Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου, στέλεχος της Αριστεράς, του φεμινισμού και των κινημάτων.

O Στάθης Κουβελάκης, για δεκαετίες καθηγητής στο Kings College του Λονδίνου, κορυφαίος της Μαρξιστικής Πολιτικής Επιστήμης, συνεχιστής της παράδοσης των Αλτουσέρ, και Πουλαντζά, στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Γαλλία και την Ελλάδα.

Η μεγάλη ηθοποιός μας Μάνια Παπαδημητρίου, ακτιβίστρια, τέως βουλεύτρια και στέλεχος της ΛΑΕ.

Ο πολιτικός επιστήμονας Αλέξανδρος Μπίστης, ακτιβιστής, οργανωτικό στέλεχος της Αριστεράς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2015 και υποψήφιος επικρατείας του ΜέΡΑ25 το 2019.

H για δύο δεκαετίες Καθηγήτρια Κοινωνικής Ρομποτικής του Πανεπιστημίου UNSW της Αυστραλίας, Μάρι Βελονάκη, παγκοσμίως καταξιωμένη και πρωτοπόρα στην ρομποτική επιστήμη, μέλος του DiEM25 από το 2016, υποψήφια επικρατείας του ΜέΡΑ25 και το 2019.

Η Αλεξάνδρα Κασίμη, εμβληματική αγωνίστρια από τον Μάη του 1968 στη Γαλλία ως σήμερα στην Ελλάδα.

Ο οικονομολόγος, συγγραφέας και τέως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Λάσκος που το 2015, μαζί μας, παραιτήθηκε και έβαλε πλώρη για την κοινή μας αντίσταση στα «αριστερά» Μνημόνια.

Και, τέλος, ο αγαπημένος μας σύντεκνος, ο θρυλικός λυράρης από τα Ανώγεια, ο καρδιακός μας φίλος και σύντροφος, ο Ψαραντώνης που, όπως και το 2019, καταλαμβάνει συμβολικά, αλλά όσο πιο ουσιαστικά γίνεται, την τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 10