Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Μετά τον Μυλωνάκη και η Αλεξοπούλου λέει ότι έδιναν 500 ευρώ κάθε μήνα στην Ελληνική Λύση

Εκλογές 2023: Μετά τον Μυλωνάκη και η Αλεξοπούλου λέει ότι έδιναν 500 ευρώ κάθε μήνα στην Ελληνική Λύση

Μετά τις καταγγελίες του πρώην βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη, ότι έδιναν στο κόμμα 500 ευρώ «μαύρα» κάθε μήνα και η πρώην βουλευτής του ίδιου κόμματος, Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου, έκανε την ίδια καταγγελία για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η κ. Αλεξοπούλου, που αποχώρησε κι αυτή από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, βρέθηκε σήμερα καλεσμένη στην τηλεόραση του Open, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε πει την Τρίτη ο κ. Μυλωνάκης: «Το κόμμα κρατούσε 1.000 ευρώ από τη μισθοδοσία. Δίναμε, επίσης, 500 ευρώ για έξοδα του κόμματος, τα δίναμε κάθε πρώτη του μηνός δίναμε τα λεφτά που ξέραμε ότι βοηθάμε το κόμμα».

Τα ίδια είχε υποστηρίξει την Τρίτη και ο κ. Μυλωνάκης τόνισε πως οι βουλευτές δίνουν στο κόμμα 1.500 ευρώ εκ των οποίων τα 500 ευρώ είναι μαύρα και άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Βελόπουλο για το που έχουν πάει αυτά τα χρήματα.

Παράλληλα, η κ. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν που την οδήγησαν σε παραίτηση: «Εγώ δέχθηκα να πάω σε άλλη περιφέρεια, είπα συγκεκριμένα αφού ο Μυλωνάκης θα φύγει από ανατολική Αττική θα πάω εγώ. Από τη στιγμή που η επιτροπή δεοντολογίας στην απάντηση που έδωσε γράφει ότι μπορώ να πάω σε οποιαδήποτε άλλο τομέα της επιλογής μου, γιατί δεν το δέχθηκαν; Δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κυρία Κρητικού και μου είπε “ο κ. Αβδελάς πήγε Γρεβενά, εσύ που θα πας;” και όταν εγώ της είπα στην ανατολική Αττική μου είπε “όχι, όχι αυτό αποκλείεται” και μετά αναγκάστηκα να αποχωρήσω γιατί κατάλαβα όλη τη σκευωρία».

 

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η σκευωρία ξεκίνησε από τον Κυριάκο Βελόπουλο, η ίδια είπε: «Δεν ξέρω, μπορεί και να είναι από το κόμμα, μπορεί και να μην είναι».

Το μήνυμα που δεν απάντησε ο Βελόπουλος

Η κ. Αλεξοπούλου σημείωσε πως έστειλε ένα μήνυμα στον Κυριάκο Βελόπουλο αλλά δεν απάντησε ποτέ. Το μήνυμα, όπως είπε, «δεν απαντήθηκε ποτέ στον βουλευτή που τον στήριξε κερί αναμμένο».

Σύμφωνα με την ίδια στο μήνυμα αναφερόταν: «Πρόεδρέ μου νομίζω ότι έπρεπε να ζητήσουμε αποδείξεις για όσα μας κατηγόρησαν, προστάτευσε μας πρόεδρε, θίγουν το κόμμα όταν λένε ότι οι πληροφορίες βγήκαν από το κόμμα άρα υπάρχουν συκοφάντες, ρουφιάνοι που πρέπει να εντοπιστούν, να πιεστούν να φέρουν αποδείξεις για αυτά που διέδωσαν και σπήλωσαν βουλευτές, δεν γίνεται να τρέπομαι εγώ για την κακοήθεια άλλων, μιλάμε για την αξιοπρέπεια του κόμματος».

Κατέληξε λέγοντας πως «όλο αυτό το σκηνικό έγινε επειδή αν ήμουν εγώ δεν θα έβγαιναν άλλοι και ο κ. Μυλωνάκης έπρεπε να αποχωρήσει οπωσδήποτε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις