Πολιτική

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Δεν επιδιώκω να είμαι ένας απλός διαχειριστής της εξουσίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε συγκέντρωση πολιτών στη Νέα Ιωνία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας και πάλι τις περιοδείες ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων ότι εξαιτίας της απλής αναλογικής και των πειραματισμών κάποιων δεν έχει σήμερα η χώρα κυβέρνηση. «Σας ζητώ να το κάνουμε τώρα για μια ισχυρή ΝΔ με άνετη πλειοψηφία διότι σήμερα η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση να την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι «έχει μια σταθερή ισχυρή κυβέρνηση και χρειαζόμαστε κι εμείς το ίδιο για να μπορέσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στην ξηρά και στην θάλασσα».

«Αυτό», συνέχισε, «είναι το μεγάλο ζητούμενο των εκλογών αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία ανόρθωσης κι εκσυγχρονισμού της χώρας και βέβαια η ισχυρή πλειοψηφία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές».

Τόνισε ακόμα ότι δεν επιδιώκει να είναι ένας απλός διαχειριστής της εξουσίας αλλά θέλει να κάνει μαζί με τους πολίτες μεγάλες αλλαγές για να αλλάξει η χώρα πίστα.

Αναφέρθηκε επίσης στον πήχη της αυτοδυναμίας σημειώνοντας ότι η επόμενη βουλή ενδέχεται να έχει 6-7 κόμματα.

«Πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας έχουμε τον αέρα στα πανιά μας και κοιτάμε ψηλά αλλά τα πόδια μας είναι στο έδαφος», είπε χαρακτηριστικά.

Αφήνοντας αιχμές για τους πολιτικούς του αντιπάλους είπε: «Δεν είμαστε ούτε αλαζόνες ούτε υπερόπτες. Αφήνουμε αυτές τις συμπεριφορές για κάποιους που πάσχουν από το σύνδρομο του μικρομεγαλισμού επειδή κατάφεραν και πήραν με το ζόρι ένα διψήφιο ποσοστό νομίζοντας ότι πέτυχαν κάτι μεγάλο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα: «Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά στην ατζέντα
Το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό θα συνεδριάσει στις 11:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 9
Παύλος Μαρινάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού: Το μίσος δεν είναι ιδεολογία
«Δεν υπάρχει "σωστό" άκρο. Δεν υπάρχει αποδεκτό μίσος. Η δημοκρατία απαιτεί καθαρές θέσεις. Γιατί η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν χρώμα»
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 70
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης