Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Η μαντινάδα για τη «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Η μαντινάδα για τη «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη
Φωτογραφία Intime

Μια μαντινάδα ήταν το σχόλιο που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Αιγάλεω για το σχέδιο «Δήμητρα» του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, μέσω του οποίου προβλέπει έναν… εναλλακτικό τρόπο πληρωμών, αν κλείσουν οι τράπεζες με τις πολιτικές που θέλει να ακολουθήσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη με μια μαντινάδα, την οποία είπε ότι άκουσε όταν επισκέφθηκε την Κρήτη. 

Η μαντινάδα έχει τους εξής στίχους:

«Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι
ζήτησε τα ρέστα σου από τον Γιάνη Βαρουφάκη».

Η μαντινάδα για τη «Δήμητρα» στο 43.47:

Τι είναι το σχέδιο «Δήμητρα», σύμφωνα με το ΜέΡΑ25

Το σχέδιο «Δήμητρα», σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, είναι ένα Σύστημα Δημοσιονομικών Συναλλαγών Ιδιωτών-Δημοσίου, μέσω του οποίου θα παρέχονται μεταβιβάσιμες ψηφιακές δημοσιονομικές μονάδες (που αποσβαίνουν μελλοντικούς φόρους ύψους 10% των ετήσιων εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης) σε ευάλωτους πολίτες για αγορές βασικών αγαθών (τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορικά κόστη, εξοπλισμός κλπ) και ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

Το σύστημα θα χρησιμοποιείται επίσης για δωρεάν πληρωμές, χωρίς μεσολάβηση των τραπεζών.

Σε περίπτωση όμως που υπάρξει νομισματικό ή άλλο πρόβλημα, η «Δήμητρα» θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα πληρωμών και νομισματικό σύστημα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις