Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Πολιτική τερατογένεση», με πρωθυπουργό Τσίπρα, Υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη, κυβερνητικό εκπρόσωπο Αντώναρο

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Πολιτική τερατογένεση», με πρωθυπουργό Τσίπρα, Υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη, κυβερνητικό εκπρόσωπο Αντώναρο

Το Ναύπλιο και τις Μυκήνες, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου αναφέρθηκε και στις εκλογές, και στην υπόθεση Γεωργούλη και στην δημιουργία «κυβέρνησης ηττημένων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες, παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα που θα συνδέσει το δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 «Μορέας», ο οποίος αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της Πελοποννήσου, και βρέθηκε στο σημείο όπου θα αναπτυχθεί ένα ακόμα έργο υποδομής, η μαρίνα Ναυπλίου.

«Επιδιώκουμε τη σύγκριση για το έργο μας»

Αναφερόμενος στην υπόθεση Γεωργούλη είπε: «Είμαστε εδώ λοιπόν, ανά πάσα στιγμή για να κριθούμε και να συγκριθούμε. Δεν επιδιώκουμε ούτε τη σύγκρουση, ούτε την τοξικότητα. Αφήνουμε τους αντιπάλους μας να βουλιάξουν στους δύσοσμους λάκκους, τους οποίους οι ίδιοι έσκαψαν. Εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτήν την τακτική. Ούτε πρόκειται ποτέ να χαρακτηρίσουμε ολόκληρες παρατάξεις με χυδαία και υβριστικά hashtag λόγω της συμπεριφοράς κάποιων στελεχών τους. Αυτοί τα έκαναν για εμάς. Μη ξεχνιόμαστε όμως. Αυτοί τα έκαναν για εμάς, όταν κατηγορούσαν μία ολόκληρη παράταξη ότι δήθεν είμαστε παιδεραστές και βιαστές και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε από συμπεριφορές κάποιων μεμονωμένων ανθρώπων».

«Αυτοδύναμη Ελλάδα ή πολιτική τερατογένεση;»

Για τις εκλογές ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι πια σίγουρος ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου θα υπάρχει ένας μεγάλος νικητής στις εκλογές, γιατί πολύ απλά σήμερα υπάρχει μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης: Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Όλες οι υπόλοιπες προτάσεις που ακούω χάνονται στους διαδρόμους υπόγειων συναλλαγών, φαντασιώσεων περί προοδευτικών διακυβερνήσεων, «κυβέρνησης ηττημένων». Προσέξτε το αυτό πολύ καλά: δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν χθες να πουν ότι «βεβαίως και δεύτεροι να είμαστε, ηττημένοι δηλαδή, θα προσπαθήσουμε, αν βγαίνουν τα κουκιά, να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25». Και όταν ο ίδιος ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης λέει ότι αυτό αποκλείεται να γίνει, σας το λέω, δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας.

Εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους «πολιτική τερατογένεση», παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με Πρωθυπουργό τον Τσίπρα, Υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον Αντώναρο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις