Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Μπογδάνος: «Θα μας βρουν μπροστά τους» – Τι απαντά για το «μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο

Εκλογές 2023 – Μπογδάνος: «Θα μας βρουν μπροστά τους» – Τι απαντά για το «μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο

Την απόφαση του Αρείου Πάγου που μπλόκαρε τη συμμετοχή του κόμματος «Πατριωτική Ένωση» σχολίασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κάνει λόγο για καθεστώς που κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί τονίζοντας ότι θα τους βρουν μπροστά τους.

«Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Ο ΑΠ αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΕΝΩΣΗ και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους», έγραψε στο Twitter.

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο το κόμμα κόπηκε λόγω συμβόλου και ονόματος μετά από προσφυγή που κατατέθηκε από το το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ  στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος και Εμφιετζόγλου  του «έκλεψαν» το όνομα. 

Από την πλευρά του Αρείου Πάγου, κρίθηκε ότι δικαιούχος του ονόματος  είναι το κόμμα που είχε προσφύγει. Επιπλέον κρίθηκε πως  το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.
 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις