Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΝΔ: «Ανέλπιστο δώρο» οι δηλώσεις Κατρούγκαλου – Μητσοτάκης: Τον διέγραψαν γιατί ήταν μαρτυριάρης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανέλπιστο «δώρο» εκτιμούν στην ΝΔ ότι είναι το θέμα Κατρούγκαλου και οι εξελίξεις που ακολούθησαν της θέσης του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, για επαναφορά των κρατήσεων στο 20% του ετήσιου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η ΝΔ αναδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πιάστηκε στα πράσα» και ότι έχει κρυφή πτυχή για νέα φορολόγηση στο πρόγραμμα του.

«Ο Κατρούγκαλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει τον νόμο του για το ασφαλιστικό. Έσπευσαν να τον διαγράψουν γιατί ήταν μαρτυριάρης και είπε την αλήθεια» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας παράλληλα ότι αντίθετα «τον Παππά και τον Πολάκη τους κρατάνε όμως».

Στο παρά πέντε της εκλογικής αναμέτρησης, στη ΝΔ εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αποκαλύπτεται» ως προς τις προθέσεις του και εγείρουν εκ νέου θέμα αναξιοπιστίας, εκτιμώντας ότι οι πολίτες «θα μετρήσουν στην κάλπη τη συνέπεια λόγων και έργων της ΝΔ από τη μία και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη», όπως επισημαίνει στο newsit.gr κομματικό στέλεχος.

Το θέμα Κατρούγκαλου έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο θέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν προτάσεις εκτός των επίσημων της Κουμουνδούρου αλλά και του προγράμματος του κόμματος (βλέπε Τσακαλώτο, Δραγασάκη κ.α.), και ρίχνουν νερό στο μύλο της ΝΔ, η οποία υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κρυφή ατζέντα.

«Εμείς μειώσαμε 50 φόρους»

Στον αντίποδα, στο «γαλάζιο στρατόπεδο» αναδεικνύουν ότι η ΝΔ έκανε πράξη τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για φορολογική ελάφρυνση και μέχρι τώρα μειώθηκαν 50 φόροι, ενώ και στο πρόγραμμα της για την επόμενη 4ετία έχει στοχευμένες προβλέψεις για περαιτέρω φοροελαφρύνσεις.

Σκέρτσος: Η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται

«Το πρωί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι το κόμμα της έπεσε θύμα διαστρέβλωσης της ΝΔ. Έως το μεσημέρι ο κ. Κατρούγκαλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ‘Ακης Σκέρτσος, μετά την ανακοίνωση του κ. Κατρούγκαλου ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη, αναλαμβάνοντας πλήρως την πολιτική ευθύνη για την τοποθέτηση του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας από τη Λοριάν για τη φρεγάτα FDI Νέαρχος: «Ένα κομμάτι έχει πίσω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρησιακές δυνατότητες των νέων πολεμικών πλοίων και στην ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή τους
Δένδιας από τη Λοριάν για τη φρεγάτα FDI Νέαρχος: «Ένα κομμάτι έχει πίσω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»
Παρέμβαση Καρπουχτσή για να αποτραπεί η έξωση 92χρονης με αναπηρία 87%: «Η αξιοπρέπεια δεν πλειστηριάζεται»
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση για την αποτροπή της έξωσης, ζητώντας προστασία της πρώτης κατοικίας και βιώσιμες ρυθμίσεις οφειλών
Κώστας Καρπουχτσής
Η έδρα του Μίλτου Ζαμπάρα στον Γιώργο Βαρεμένο μετά το «όχι» του Γρηγόρη Θεοδωράκη - Θα την κρατήσει ως ανεξάρτητος
Ο πρώτος επιλαχών αρνήθηκε να επιστρέψει στη Βουλή, δηλώνοντας ότι παραμένει πολιτικά ταυτισμένος με τον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛΑΣ. Ο Γιώργος Βαρεμένος αποδέχεται την έδρα και δηλώνει ότι θα καθίσει στα έδρανα ως ανεξάρτητος
Ο Γιώργος Βαρεμένος στη Βουλή