Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Νίκος Παππάς: Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις περιφερειακές εκλογές

Εκλογές 2023 – Νίκος Παππάς: Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις περιφερειακές εκλογές

Συνέντευξη στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς αναφορικά με την επόμενη ημέρα στο κόμμα μετά την ήττα στις εκλογές.

«Γίνανε λάθη κι από την δική μας πλευρά που θα αξιολογηθούν και θα πάμε μπροστά. Ο κύκλος των εκλογικών μαχών δεν κλείνει, μάλλον ανοίγει τώρα που έχουμε μπροστά μας τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές» είπε αρχικά ο Νίκος Παππάς.

Στη συνέχεια σημείωσε πως οι όποιες ενέργειες θα δρομολογηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχουν χαρακτηριστικά εξωστρέφειας καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «η εσωτερική μας συζήτηση πρέπει να γίνει με το βλέμμα προς τα έξω».

Και συμπλήρωσε ο κ. Παππάς: «Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος περιμένει μερικά ξεκάθαρα μηνύματα από εμάς. Η πυξίδα μας είναι το μήνυμα που θα στείλουμε στην κοινωνία την επομένη».

Πώς είναι η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε: «Οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε πρέπει να είναι στην ουσία τους να είναι επανιδρυτικές. Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να παρθούν πρωτοβουλίες ρηξικέλευθες».

Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ο Νίκος Παππάς: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολλά να δώσει και στην Αριστερά και στο κόμμα μας, αλλά και στην Ελλάδα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του ως το κόμμα της προοδευτικής παράταξης της Αριστεράς που έχει να πει κάτι για το ευοίωνο μέλλον», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις περιφερειακές εκλογές»

Σε ερώτηση πότε τοποθετείται στον ΣΥΡΙΖΑ ο χρονικός ορίζοντας των εξελίξεων απάντησε ο Νίκος Παππάς: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι σαφές αυτό».

Σχετικά με την επόμενη τετραετία της ΝΔ τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι διαφορετική, καθώς θα γίνει μέσα σε ένα περιβάλλον δημοσιονομικών περιορισμών.

Σε επίπεδο αυτοκριτικής του κόμματός του ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Πρόσωπα – βαρίδια μέσα στο κόμμα δεν υπάρχουν, κάθε πρόσωπο έχει ρόλο ξεχωριστό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να διαμορφώσει όρους συνάντησης πολλών ιστορικών ρευμάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι de facto η συγκολλητική ουσία στο κόμμα μας, γιατί έχει τα χαρακτηριστικά ιδρυτή και στο πρόσωπό του συγκεντρώνει στοιχεία ισορροπίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις