Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας έδωσε τα αποτελέσματα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Εκλογές 2023: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας έδωσε τα αποτελέσματα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πήγε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να την ενημερώσει επίσημα για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας πήρε τα αποτελέσματα για τις εκλογές από την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού και με τη σειρά του τα έδωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη συνάντησή τους, ο κ. Τασούλας σημείωσε πως και πάλι οι εκλογές ήταν αδιάβλητες, με την Σακελλαροπούλου να τονίζει πως η νέα, 8κομματική Βουλή, γεννά προκλήσεις.

«Αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη και βάσει των συνταγματικών μου υποχρεώσεων σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να προχωρήστε τις δικές σας πολιτειακές αρμοδιότητες» είπε ο κ. Τασούλας.

«Είναι σημαντικό ότι είχαμε εκλογές που διεξήχθησαν άψογα σε σύντομο χρονικό διάστημα» σχολίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ σχολιάζοντας την οκτακομματική Βουλή σημείωσε ότι γεννάει πολλές προκλήσεις για τον νεό πρόεδρό της. «Θα τα ζήσουμε όλα μαζί, εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο» κατέληξε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ορκιστεί Πρωθυπουργός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 13:00.

Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, ενώ τη Δευτέρα 3 Ιουλίου θα ορκιστεί η νέα Βουλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις