Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης έδειξε δεύτερες κάλπες, θα καταθέσει άμεσα τη διερευνητική εντολή

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης έδειξε δεύτερες κάλπες, θα καταθέσει άμεσα τη διερευνητική εντολή

Ξεκάθαρος στο να τηρήσει την πρόθεσή του να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως πρώτο σας ενημέρωσε το newsit.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιστρέψει άμεσα τη διερευνητική εντολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός του πρώτου κόμματος τις εκλογές, θα πάει αύριο (22.05.2023) στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει την πρώτη διερευνητική εντολή. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, θα την επιστρέψει αμέσως.

Που σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως να την πάρει επίσης αύριο, ωστόσο δεν διαφαίνεται περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων.

Στην πρώτη του δήλωση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετά τον εκλογικό θρίαμβο του κόμματός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε ξεκάθαρα το δρόμο για τις δεύτερες εκλογές, που πιθανότατα θα γίνουν στις 25 Ιουνίου και όχι στις 2 Ιουλίου όπως αναφερόταν αρχικά. 

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν, άλλωστε, σήμερα οι ψηφοφόροι και το ζήτησαν με τρόπο εμφατικό, θα έλεγα με τρόπο απόλυτο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προαναγγέλλοντας πως θα επιστρέψει άμεσα τη διερευνητική εντολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «συνεπής στις δεσμεύσεις μου, από αύριο θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμά μας. Διατηρώντας όμως σταθερή την άποψή μου ότι τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια και τελικά καταλήγουν σε αδιέξοδα». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις