Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2023: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκράτες στα λόγια» – «Γιατί να ψηφίσει ΝΔ κάποιος στις δεύτερες κάλπες»

Εκλογές 2023: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκράτες στα λόγια» – «Γιατί να ψηφίσει ΝΔ κάποιος στις δεύτερες κάλπες»

Τα τεκταινόμενα του πολιτικού σκηνικού ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου συζήτησαν σε έντονο τόνο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η συζήτηση μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και της Πόπης Τσαπανίδου επικεντρώθηκε στα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών, στο ενδεχόμενο συνεργασιών αλλά και το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα Κασιδιάρη για κάθοδο στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ο Άκης Σκέρτσος απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, λόγω των «σκληρών γραμμών που έχει χαράξει. Ο κ. δεν δείχνει κανένα σεβασμό στην ψήφο των πολιτών και “κλείνει” κάθε πόρτα παραγωγική συζήτησης όταν λέει πως δεν βλέπει για πρωθυπουργό ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα».

«Άλλωστε, η ΝΔ εδώ και μία τετραετία έχει αντιμετωπίσει με επάρκεια όσα προέκυψαν αλλά και με εντιμότητα όσα δεν πήγαν καλά», συμπλήρωσε ο Άκης Σκέρτσος και προκάλεσε την αντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία του απάντησε ότι «αν είμαστε πρώτο κόμμα θα πάρουμε τη διερευνητική εντολή και θα σχηματίσουμε κυβέρνηση».

Στο ενδεχόμενο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα, η Πόπη Τσαπανίδου ξεκαθάρισε πως «δεν θα γίνει κυβέρνηση ηττημένων. Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, έκανε σαφές πως με πολιτικά κόμματα και αρχηγούς κομμάτων που φέρνουν στο τραπέζι συζήτηση για νομίσματα και “Δήμητρες” δεν μιλάμε».

Μάλιστα, έθεσε και το ερώτημα στον Άκη Σκέρτσο ότι «αν δεν σχηματίσετε κυβέρνηση και πάτε σε δεύτερες εκλογές γιατί κάποιος να ψηφίσει ΝΔ;».

«Είναι στα λόγια και μόνο δημοκράτες» ο ΣΥΡΙΖΑ

«Τα εκλογο-μαγειρέματα δεν αφορούν τους πολίτες. Εσείς θα θέλατε μία εγκληματική οργάνωση στη Βουλή; Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα αυτό απάντησε με τη στάση του “Δεν ξέρουμε”. Είναι στα λόγια και μόνο δημοκράτες», είπε ο κ. Σκέρτσος για την αντιπαράθεση σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη.

Απαντώντας στον Άκη Σκέρτσο, η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε πως «είναι προσβλητικό να υπονοείτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ “κλείνει το μάτι” στη Χρυσή Αυγή. Η διάταξη μας για το κόμμα Κασιδιάρη δεν ήταν αντισυνταγματική, όμως εσείς φέρνατε τη μία τροπολογία μετά την άλλη και πίνατε καφέδες γύρω από το Μαξίμου με ανώτατους λειτουργούς του Αρείου Πάγου, κάτι που κατήγγειλε και ο ίδιος ο κ. Τζανερίκος».

Η τοποθέτησή της προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Σκέρτσου, ο οποίος ανέφερε πως «το 2021 φέραμε νόμο που λέει πως δεν μπορεί να είναι αρχηγός κόμματος κάποιος που έχει καταδικαστεί. Δεν έχουμε ανοιχτή πόρτα σε αρχηγούς ακροδεξιών κομμάτων και η άποψη του κ. Αθανασίου για τον κ. Κανελλόπουλο ήταν καθαρά προσωπικά και όχι πολιτική».

«Αμφισβητείτε ότι μια οικογένεια δεν έχει ούτε 1 ευρώ στις 20 του μήνα;»

Όσον αφορά την έκθεση ΟΟΣΑ, ο κ. Σκέρτσος είπε πως «συντάχθηκε το 2022 με εκτιμήσεις χωρίς να περιλαμβάνει στοιχεία όπως την 3η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και τα έκτακτα επιδόματα» με την κ. Τσαπανίδου να απαντά «δηλαδή αμφισβητείτε πως η ελληνική οικογένεια με αυτή την ακρίβεια στις 20 του μήνα – και πολύ λέω- δεν έχει ούτε 1 ευρώ;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις