Πολιτική

Εκλογές 2023: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «κυπατζίδικες πρακτικές» της ΝΔ στη Θράκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, στην οποία έκανε αναφορά σε «κυπατζίδικες πρακτικές» του κόμματος στη Θράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αφορμή της ανακοίνωσης ήταν δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο για… πιέσεις στους πολίτες της Θράκης ενόψει των εκλογών και και τόνιζε ότι «αφού η ΝΔ διέσυρε τη χώρα διεθνώς εμπλέκοντας την ΕΥΠ σε ένα πρωτοφανές για την Ευρώπη σκάνδαλο υποκλοπών, τώρα χρησιμοποιεί άθλιες κυπατζίδικες πρακτικές διαστρέβλωσης και κοπτοραπτικής, με διαρροές για “ανθέλληνες” και “προδότες”».

«Την ίδια στιγμή καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ακυρώσει την ψήφο 20,000 Ελλήνων πολιτών αλλάζοντας υποψηφίους, ενώ έχει στείλει την κα Μπακογιάννη στη Θράκη για να εκβιάσει Έλληνες πολίτες λέγοντας σε συγκέντρωση μελών της μουσουλμανικής μειονότητας ότι αν δεν ψηφίσουν την ΝΔ τα πράγματα θα είναι “πολύ δύσκολα” για αυτούς», τόνιζε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχιζε: «Η ΝΔ διολισθαίνει σε σκοτεινές πρακτικές του παρελθόντος, βάζει την Ελλάδα σε κίνδυνο και εξευτελίζει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Άραγε ο Διοικητής της ΕΥΠ δεν αισθάνεται την ανάγκη να προστατεύσει στοιχειωδώς ό,τι έμεινε από το κύρος της;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και αναρωτήθηκε: «Για την υπηρεσιακή Κυβέρνηση είναι ανεκτά αυτά τα επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης;».

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη ΝΔ στον ακροδεξιό κατήφορο που προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα και τις εξελίξεις στη Θράκη. Θα βρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κάθε δημοκρατικό και σώφρονα πολίτη απέναντί τους. Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να αντιληφθούν το κακό που κάνουν στην πατρίδα», κατέληγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7