Πολιτική

Εκλογές 2023: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «κυπατζίδικες πρακτικές» της ΝΔ στη Θράκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, στην οποία έκανε αναφορά σε «κυπατζίδικες πρακτικές» του κόμματος στη Θράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αφορμή της ανακοίνωσης ήταν δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο για… πιέσεις στους πολίτες της Θράκης ενόψει των εκλογών και και τόνιζε ότι «αφού η ΝΔ διέσυρε τη χώρα διεθνώς εμπλέκοντας την ΕΥΠ σε ένα πρωτοφανές για την Ευρώπη σκάνδαλο υποκλοπών, τώρα χρησιμοποιεί άθλιες κυπατζίδικες πρακτικές διαστρέβλωσης και κοπτοραπτικής, με διαρροές για “ανθέλληνες” και “προδότες”».

«Την ίδια στιγμή καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ακυρώσει την ψήφο 20,000 Ελλήνων πολιτών αλλάζοντας υποψηφίους, ενώ έχει στείλει την κα Μπακογιάννη στη Θράκη για να εκβιάσει Έλληνες πολίτες λέγοντας σε συγκέντρωση μελών της μουσουλμανικής μειονότητας ότι αν δεν ψηφίσουν την ΝΔ τα πράγματα θα είναι “πολύ δύσκολα” για αυτούς», τόνιζε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχιζε: «Η ΝΔ διολισθαίνει σε σκοτεινές πρακτικές του παρελθόντος, βάζει την Ελλάδα σε κίνδυνο και εξευτελίζει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Άραγε ο Διοικητής της ΕΥΠ δεν αισθάνεται την ανάγκη να προστατεύσει στοιχειωδώς ό,τι έμεινε από το κύρος της;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και αναρωτήθηκε: «Για την υπηρεσιακή Κυβέρνηση είναι ανεκτά αυτά τα επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης;».

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη ΝΔ στον ακροδεξιό κατήφορο που προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα και τις εξελίξεις στη Θράκη. Θα βρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κάθε δημοκρατικό και σώφρονα πολίτη απέναντί τους. Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να αντιληφθούν το κακό που κάνουν στην πατρίδα», κατέληγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μας λείπεις κάθε μέρα»
Η 29η Μαΐου παραμένει ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και για πολλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέθηκαν πολιτικά και προσωπικά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στράτος Φαναράς: «Ψυχραιμία παιδιά, το νεκροταφείο κομμάτων θα έχει δουλίτσα»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis προειδοποιεί ότι ανοίγει περίοδο αβεβαιότητας που απαιτεί «ταλαντούχους παίκτες» και «στρατηγικά μυαλά», την ώρα που η αντιπαράθεση για τις δημοσκοπήσεις οξύνεται
Στράτος Φαναράς
ΕΛΑΣ κατά Πιερρακάκη για την «ψηφιακή κυριαρχία»: Αιχμές για Predator, αναθέσεις και εξάρτηση από τεχνολογικούς κολοσσούς
Με εκτενή ανάρτηση, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αδιαφάνεια, τεχνολογική εξάρτηση και ελλιπή προστασία προσωπικών δεδομένων
Αλέξης Τσίπρας
Εξώδικο στον Δουδωνή από την RealPolls μετά τα περί μαϊμούς - δημοσκόπησης: «Μου ζητούν δήλωση μετανοίας, δεν τα έχουν υπολογίσει καλά»
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ απαντά στην εταιρεία ερευνών, δηλώνοντας ότι μπήκε στην πολιτική «για να λέει την αλήθεια, με κάθε κόστος»
Παναγιώτης Δουδωνής, ΠΑΣΟΚ 8
Ο Πολάκης δηλώνει ότι θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προς νέα μετωπική με Φάμελλο
Ο διαγραφείς από την ΚΟ δηλώνει «μέλος ΠΓ και ΚΕ», ενώ η Κουμουνδούρου κινείται σε νέο κύκλο εσωστρέφειας με φόντο τις αποφάσεις Φάμελλου και την ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρα
Πολάκης και Φάμελλος