Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μαζέψει τη ζημιά που προκάλεσε η δήλωση Κατρούγκαλου για αύξηση εισφορών

Εκλογές 2023: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μαζέψει τη ζημιά που προκάλεσε η δήλωση Κατρούγκαλου για αύξηση εισφορών

Άνω, κάτω έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές μετά τη χθεσινή (17.5.2023) δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος, Γιώργου Κατρούγκαλου, για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Πόπη Τσαπανίδου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησαν σήμερα (18.5.2023) για τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου και τόνισαν ότι το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εκλογές δεν προβλέπει καμία αύξηση και αντιθέτως περιλαμβάνει ελαφρύνσεις.

«Λέει ψέματα ο κ. Μητσοτάκης»

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια, προσπαθεί να διασωθεί την τελευταία στιγμή λέγοντας ψέματα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Καμία επιβάρυνση φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους αυτοαπασχολούμενους δεν προβλέπει το πρόγραμμά μας», ξεκαθαρίζει και προσθέτει: «Αντιθέτως, ελαφρύνσεις προβλέπει και προστασία των εισοδημάτων και της περιουσίας τους, σε ένα συμβόλαιο με τους πολίτες που αποτελεί δέσμευση. Η μεσαία τάξη ξέρει, κ. Μητσοτάκη».

«Άλλα τέσσερα χρόνια ΝΔ, σημαίνουν άλλα τέσσερα χρόνια φορολεηλασία, κουπόνια και πλειστηριασμοί. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ανάσα στη μεσαία τάξη», καταλήγει η Π. Τσαπανίδου.

«Κανένας νέος φόρος και νέα ασφαλιστική εισφορά», είπε ο Τσακαλώτος

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι έχει εργαστεί προσωπικά για το Πρόγραμμα – Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές και πουθενά σε αυτό δεν προβλέπεται κάποιος νέος φόρος ή νέα ασφαλιστική εισφορά για τη μεσαία τάξη.

Αναλυτικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. ανέφερε σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook:

«Έχω εργαστεί, προσωπικά και αναλυτικά, με το Πρόγραμμα – Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όλα τα στάδια διαμόρφωσής του. H οικονομική και ασφαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ξεκάθαρα διατυπωμένη στο Συμβόλαιο Αλλαγής και στοχεύει στην σταθερή ανάπτυξη με ισχυρή κοινωνική συνοχή.

Αυτό είναι πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε προσωπικές απόψεις και είναι απόλυτα δεσμευτικό της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε. Κανένας νέος φόρος και καμία νέα ασφαλιστική εισφορά στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους.

Το πρόγραμμά μας υποστηρίζει την ανάπτυξη μέσα από σαφείς φορολογικές ελαφρύνσεις στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στους ελεύθερους επαγγελματίες, που άλλωστε αποτελούν και τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας».

 

Η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις σε ενώσεις, επιμελητήρια και συλλόγους και όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αύξηση εισφορών, ενώ από το υπουργείο Εργασίας τονίστηκε ότι επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου θα σήμαινε τριπλασιασμό των εισφορών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις