Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2023, ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο newsit.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το χθες, την υπερφορολόγηση και την αποτυχία

Εκλογές 2023, ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο newsit.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το χθες, την υπερφορολόγηση και την αποτυχία

Μόλις δυο 24ωρα πριν από τις εκλογές, ο Τάκης Θοδωρικάκος μιλά στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο newsit.gr για τις διαφορές της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κρυφή ατζέντα της Κουμουνδούρου αλλά και για το όραμά του για τα νότια προάστια, όπου είναι υποψήφιος στις εκλογές της Κυριακής (21.05.2023).

Οι προσδοκίες της μεσαίας τάξης και όλων των Ελλήνων για καλύτερη ζωή επαφίενται στη Νέα Δημοκρατία, λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει κρυφή ατζέντα και θέλει να επαναλάβει το ‘15-’19, κάτι που ο Γιώργος Κατρούγκαλος το αποκάλυψε με τη δήλωσή του τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το χθες, την υπερφορολόγηση και την αποτυχία», λέει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και σημειώνει ότι στους αναποφάσιστους θα έλεγε να σκεφτούν σε ποιον θα εμπιστευτούν το μέλλον της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ψαρεύουν στα θολά και δύσοσμα νερά της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”», σχολιάζει το «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα σε όσους ψήφιζαν Χρυσή Αυγή και τώρα ήθελαν να ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος «κατεβαίνει» στον νότιο τομέα και όπως λέει στο newsit.gr, το όραμα και το σχέδιό του να κάνει τις περιοχές όπου εκλέγεται, πρότυπο για όλη τη χώρα!

Όλη η συνέντευξη του Τάκη Θεοδωρικάκου στο newsit.gr

Μια ανάσα μας χωρίζει από τις κάλπες. Ποιό θα ήταν το πρώτο που θα λέγατε σε κάποιον που δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει για να τον πείσετε;

Να σκεφτεί το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών του. Σε ποιον θα το εμπιστευθεί. Να συγκρίνει πράξεις και όχι λόγια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το χθες, την υπερφορολόγηση και την αποτυχία. Έχει κρυφή ατζέντα, θέλει να επαναλάβει το ‘15-’19 και ο Κατρούγκαλος το αποκάλυψε. Για αυτό και οι προσδοκίες της μεσαίας τάξης και όλων των Ελλήνων για καλύτερη ζωή βρίσκουν την απάντησή τους στη ΝΔ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μειώσαμε φόρους και υποδεχθήκαμε ξένες επενδύσεις 15 δισ. ευρώ. Η ανεργία έπεσε 6 ποσοστιαίες μονάδες και τα εισοδήματα αυξήθηκαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ τηρήσαμε τη “συμφωνία αλήθειας” με τους πολίτες.

Κάναμε πράξεις, εφαρμόσαμε το πρόγραμμά μας με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια σε σειρά εξωγενών κρίσεων και σήμερα η Ελλάδα είναι πιο δυνατή: κοινωνικά, οικονομικά, διπλωματικά, στρατιωτικά.

Και συνεχίζουμε σταθερά, τολμηρά. Με σχέδιο. Με ρεαλιστικές προτάσεις και εφαρμόσιμες λύσεις.

Πως ακούσατε τη νέα εκδοχή Τσίπρα για την επόμενη μέρα με την πρόταση για δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού;

Αν πίστευε ότι υπάρχει “ειδικός σκοπός” ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να το έχει πει πριν πολλές εβδομάδες. Αλήθεια: πότε το κατάλαβε; Πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές; Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται αναξιόπιστος. Από αλλού ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο και αλλού καταλήγει.
Γιατί η ηγετική του ομάδα γνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα και πηγαινοέρχεται σε διάφορες θέσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει από καιρό αποδεχθεί την ήττα και ενδιαφέρεται μόνο να πετύχει ένα διαχειρίσιμο αποτέλεσμα, ώστε να μην αμφισβητηθεί και στο κόμμα του. Γιατί η πλειοψηφία του λαού μας δεν τον πιστεύει και το ξέρει.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως λέει και ο λαός μας, «ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται». Προσπαθεί να μετατρέψει σε κεντρικό θέμα της δημόσιας ζωής ένα λάθος. Το οποίο εντοπίστηκε, διορθώθηκε, αποδόθηκαν πολιτικές ευθύνες, έγιναν θεσμικές αλλαγές και για το οποίο συνεχίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Αυτή είναι όμως η λογική του κ. Τσίπρα: επενδύει στην εξαίρεση, στη μη κανονικότητα, μπερδεύει τους ρόλους των θεσμών. Εμφανίζεται ως τιμητής και διώκτης γιατί δεν έχει κάτι ουσιαστικό και ρεαλιστικό να πει για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας. Παραμένει όμηρος των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ. Τις υπηρετεί για να διατηρήσει την καρέκλα του. Το όποιο είπε ανοιχτά σε μία συνέντευξή του.  

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο κ. Τσίπρας φλερτάρει για να το πετύχει αυτό ακόμη και με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα του απείχε από τη ψηφοφορία στη Βουλή για το μπλόκο στο λεγόμενο κόμμα Κασιδιάρη.

Και πριν από λίγα 24ωρα ακούσαμε το γιατί: για τους ψηφοφόρους του. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ψαρεύουν στα θολά και δύσοσμα νερά της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”. Είναι πραγματικά κρίμα για ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερό και προοδευτικό.

Γιατί απορρίπτετε τις κυβερνήσεις συνεργασίας; Δεν θα μπορούσε μέσα από την σύνθεση μια κυβέρνηση αυτού του είδους να αποδειχθεί αποτελεσματική;

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο κ. Τσίπρας μιλά για συνεργασία, αλλά απορρίπτει τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης μιλά για συνεργασία, απορρίπτει τον Γιάνη Βαρουφάκη, απορρίπτει τον κ. Τσίπρα και βάζει στην εξίσωση τον περίφημο “άγνωστο Χ”. Ενώ ο κ. Τσίπρας κατηγορεί και αυτόν, υπαινισσόμενος ότι είναι εκβιαζόμενος. Βγάζει νόημα όλο αυτό; Όχι. Με μία λέξη: μύλος!

Η χώρα έχει ανάγκη από σωστό προσανατολισμό και σταθερό χέρι στο τιμόνι. Η πρόταση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη: αυτοδυναμία για ισχυρή Ελλάδα με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή! Οι καιροί δεν προσφέρονται για παζάρια, οι Έλληνες περιμένουν δράσεις. Και είμαστε εδώ με το πρόγραμμά μας για τα χρόνια που έρχονται, με την αξιοπιστία του έργου μας.

Που σας βρήκε η εξιχνίαση της υπόθεσης Καραϊβάζ; Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε;

Από την πρώτη μέρα που πήγα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκα για όλες τις ανοιχτές υποθέσεις. Παρακολούθησα από κοντά τη σκληρή δουλειά των αστυνομικών μας.

Στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως και σε κάθε άλλη υπόθεση, η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: η απόδοση δικαιοσύνης.

Κάνοντας έναν απολογισμό ποια ήταν η δυσκολότερη και ποια η καλύτερη στιγμή σας στο υπουργείο;

Οι δυσκολότερες στιγμές ήταν η νύχτα των Τεμπών, η δολοφονία του Άλκη, αλλά και κάθε εγκληματική πράξη. Στιγμές ικανοποίησης ήταν τα αποτελέσματα που πετύχαμε στην ασφάλεια της χώρας στα σύνορά μας, η υπογραφή της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, οι συλλήψεις των δραστών της δολοφονίας του Άλκη, οι συλλήψεις εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, η σύλληψη του βιαστή του Παλαιού Φαλήρου ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία, αλλά και η εξιχνίαση κάθε εγκληματικής πράξης, καθώς και η ανάδειξη θετικών ενεργειών των αστυνομικών μας στην καθημερινότητα.

Κάνοντας χρήση της προηγούμενης ιδιότητάς σας ως πολιτικού ερευνητή θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο επίφοβο θα ήταν σε αυτή τη χρονική στιγμή να κάνει κάποιος πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών και γιατί;

Οι δημοσκοπήσεις ανιχνεύουν τις τάσεις της κοινής γνώμης. Δεν προβλέπουν το μέλλον. Αυτό το κάνουμε εμείς οι άνθρωποι, που ζούμε στην κοινωνία και ερχόμαστε σε επαφή ο ένας με τον άλλον.

Είναι σημαντικό βέβαια το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την ίδια τάση, όλα τα τελευταία χρόνια: η ΝΔ είναι πρώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών που απαντούν.

Ξέρετε είναι πρωτοφανές αυτό, μία κυβέρνηση να προηγείται σταθερά επί τέσσερα χρόνια της αντιπολίτευσης.

Πόσο σημαντικό ρόλο θεωρείτε ότι έπαιξαν τα social media στην τωρινή προεκλογική εκστρατεία;

Είναι ένα σχετικά καινούργιο πεδίο. Δεν πρέπει ούτε να υπερεκτιμηθεί, ούτε να δαιμονοποιηθεί. Υπάρχει, βέβαια, ένα θέμα με τη λεγόμενη ανωνυμία, την οποία εκμεταλλεύονται τρολ για να δημιουργούν τις “τάσεις” της ημέρας.

Είναι σημαντικό οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι, πρέπει όμως να είναι προσεκτικοί: να ελέγχουν και να διασταυρώνουν τις ειδήσεις.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει επικοινωνία χωρίς πολιτική. Είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα. Εμείς μιλάμε με πράξεις και αποτελέσματα.

Είστε υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Αθήνας τον οποίο έχετε σαρώσει. Ποια είναι η εικόνα που έχετε;

Οι πολίτες ενδιαφέρονται για το αύριο της χώρας και το δικό τους. Θέλουν να μιλήσουν, θέλουν να ακούσουν. Να πουν τα προβλήματα, τις ιδέες τους. Είναι ευκαιρία και προνόμιο η προεκλογική περίοδος, αρκεί η επαφή των πολιτικών με τις εκλογικές περιφέρειες να μην περιορίζεται σε αυτή.

Οι γειτονιές του νότιου τομέα είναι ο τόπος στον οποίο έζησα και εργάστηκα. Γνώρισα και συνεργάστηκα με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετείχα σε πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών, έζησα όμορφες στιγμές και είμαι ταυτισμένος ανθρώπινα, συναισθηματικά, πολιτικά.

Το όραμά μου και το σχέδιό μου είναι ο νότιος τομέας να γίνει το πρότυπο ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και προστασίας του περιβάλλοντος για ολόκληρη την Ελλάδα. Αξιοποιώντας τα μοναδικά πλεονεκτήματα -την αθηναϊκή ριβιέρα, το Ελληνικό, τον Υμηττό- ώστε να πετύχουμε περισσότερες και καλύτερες δουλειές, με αυξημένα εισοδήματα για όλους και ποιότητα ζωής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις