Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Οι απώλειες στις δημοσκοπήσεις κρίνουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Εκλογές 2023: Οι απώλειες στις δημοσκοπήσεις κρίνουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Τρία διαφορετικά ποσοστά σε δημοσκοπήσεις, εν όψει των εκλογών, φαίνεται να “κλειδώνουν” και επιμέρους αποφάσεις για την κυβέρνηση, η οποία εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου θα καταφέρει να εκπέμψει πειστικά το μήνυμα της αξιοπιστίας των νέων δεσμεύσεων της. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, η πρώτη “κλίμακα” είναι η απώλεια δύο ή το πολύ τριών μονάδων. Πρόκειται για πλήγμα που η κυβέρνηση έχει υποστεί σε περιόδους άλλων κρίσεων, με μεγαλύτερη εκείνη των πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2021, αν και δεν υπήρχαν τότε ανθρώπινες απώλειες. 

Πολύ πιο ηχηρό θα είναι το “καμπανάκι” αν η Νέα Δημοκρατία βρεθεί με απώλειες τεσσάρων μονάδων. Στην περίπτωση αυτή, προδιαγράφεται ασφυκτική η πίεση του χρόνου των περίπου 40 ημερών που μεσολαβούν μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης, στην επικείμενη διπλή -κατά τα φαινόμενα- κάλπη. 

Ιδιαίτερα δύσκολα θα είναι τα πράγματα στην περίπτωση που οι απώλειες ξεπεράσουν τις πέντε μονάδες, καθώς -στην περίπτωση αυτή- θεωρείται ότι θα απειλείται ευθέως το προφίλ της αξιοπιστίας της Νέας Δημοκρατίας.  

Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις