Πολιτική

Εκλογές 2023: Οριστικά εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ Νικολάου, Σπυράκη και Χειμάρας

Υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για το αν τελικά θα είναι υποψήφιος ή όχι ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και τι θα γίνει με τις υποψηφιότητες της κας Σοφίας Νικολάου, της Μαρίας Σπυράκη, του Νίκου Παπαθανάση και του Θέμη Χειμάρρα.

Για τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση ο κ. Οικονόμου είπε ότι δεν υπάρχει θέμα μη συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια. 

Ωστόσο, έκλεισε την πόρτα σε οποιασδήποτε συζητήσεις ένταξης στα ψηφοδέλτια για τις κυρίες Νικολάου και  Σπυράκη αλλά και για τον κ. Χειμάρα λέγοντας ότι το θέμα έχει κλείσει.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, κα απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι κρυστάλλινη και πεντακάθαρη, από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο δημόσιο διάλογο και στην πολιτική της χώρας η νάρκη της απλής αναλογικής. Εμείς, πηγαίνοντας προς τις εκλογές αυτές αναδεικνύουμε τη σημασία και τη σπουδαιότητά τους.

Αυτή είναι η καθοριστική κάλπη των εκλογών. Είναι η κάλπη, στην οποία οι Έλληνες πολίτες συγκρίνοντας τετραετίες και Πρωθυπουργούς, προτάσεις για το μέλλον της χώρας, θα τοποθετηθούν για πώς θέλουν να ζήσουν την επόμενη περίοδο, αυτοί και τα παιδιά τους.

Εμείς ζητάμε μια καθαρή εντολή ισχυρής Νέας Δημοκρατίας, τόσο ισχυρής ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να προκύψει Κυβέρνηση συμπαγής, σταθερή, με καθαρό προσανατολισμό που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας.

Για όλα τα υπόλοιπα, μην ρωτάτε εμάς. Για όλα τα υπόλοιπα, ρωτήστε εκείνους που πιστεύουν στην απλή αναλογική, που πασχίζουν να αναζητήσουν σχήματα ενός ελάχιστου κοινού παρονομαστή, χωρίς να λένε τι εννοούν, ποια είναι τα κομμάτια της «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Οι μισοί από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, οι άλλοι μισοί προσπαθούν να πουν ότι δεν θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, λένε ότι δεν συζητούν για οτιδήποτε άλλο εκτός του κ. Τσίπρα Πρωθυπουργού, οι άλλοι αυτοπροτείνονται και λένε, ο κ. Ανδρουλάκης, είμαι και εγώ για Πρωθυπουργός.

Μη ρωτάτε τη Νέα Δημοκρατία για αυτό. Ρωτήστε εκείνους και άμα βγάλετε άκρη, ελάτε και πείτε μας και εμάς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης
Άλλο Βορίδης, άλλο Αυγενάκης: Σκέψεις στην κυβέρνηση για Προανακριτική μόνο για έναν εκ των δύο πρώην υπουργών
Για τον Βορίδη υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, για τον Αυγενάκη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αναφορές στο όνομα του, φέρεται να επιβαρύνουν τη θέση του
Αυγενάκης και Βορίδης 1
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γιατράκος – Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Εξελέγη βουλευτής της ΝΔ για πρώτη φορά το 1981 και εκλεγόταν μέχρι και το 1993 - Το 1979 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στην Ουάσιγκτον
Κωνσταντίνος Γιατράκος