Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ για Σκέρτσο: Ιδανικοί υποψήφιοι για το επόμενο νόμπελ… οικονομικής κοροϊδίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ανάρτηση του εκπροσώπου της ΝΔ Άκη Σκέρτσου για τον ΦΠΑ.

Ο Άκης Σκέρτσος με μια ανάρτηση υποστήριξε επί της ουσίας πως από τη μείωση του ΦΠΑ θα ωφεληθούν τα μεγαλύτερα εισοδήματα και γι αυτό η κυβέρνηση δεν θα την κάνει.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ  καταφέρεται εναντίον των δηλώσεων Σκέρτσου και της ΝΔ, κατηγορώντας την για κρυφή ατζέντα και για συνέχιση της φορολογικής αφαίμαξης.

Μάλιστα αναφέρει πως της αξίζει νόμπελ «οικονομικής κοροϊδίας». Δήλωση – απάντηση έκανε και η Πόπη Τσαπανίδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ο Άκης Σκέρτσος κατά την πολυετή θητεία του ως Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ έμαθε – ως φαίνεται από τις ανακοινώσεις του – τα εξής αξιοθαύμαστα οικονομικά :

Ισχυρίζεται ότι η μείωση των φόρων κατανάλωσης -και ιδίως του ΦΠΑ, που σημειωτέον η Νέα Δημοκρατία είχε συμπεριλάβει στο προεκλογικό της πρόγραμμα το 2019- ευνοεί τους πλούσιους, ενώ η μείωση των φόρων σε διανεμόμενα μερίσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και σε γονικές μεταβιβάσεις περιουσίων εκατομμυρίων ευρώ ευνοεί τους οικονομικά αδύναμους και την μεσαία τάξη και όχι τους ελάχιστους ισχυρούς, που στηρίζει και στηρίζεται ο κ. Μητσοτάκης!

Προφανώς, η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να θυμάται ότι λόγω της ακρίβειας οι πολίτες θα πληρώσουν επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έμμεσους φόρους τη διετία 2022-23.

Ότι η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 7,4 % σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ και η έκθεση της ΕΕ διαπιστώνει ότι ούτε το 2023 θα υπάρξουν πραγματικές αυξήσεις.

Ότι το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50 δισεκατομμύρια και το εμπορικό έλλειμμα το 2022 ήταν 12% ενώ για φέτος προσδιορίζεται στο 9,2%. Κάτι που δεν συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, όπως αρέσκεται να υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, μιας και στην Πορτογαλία -χώρα με ανάλογα οικονομικά χαρακτηριστικά- το εμπορικό έλλειμμα ήταν 1% πέρυσι, και φέτος περνά σε πλεόνασμα 1% .

Επιπλέον, οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας προς την ΕΕ για πρωτογενή πλεονάσματα, που φθάνουν το 2,5% το 2026, προαναγγέλλουν τη συνέχιση της πρωτοφανούς υπερφορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων μέσω των φόρων κατανάλωσης και την εφαρμογή της κρυφής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας για την επικείμενη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Ιδανικοί υποψήφιοι για το επόμενο νόμπελ… οικονομικής κοροϊδίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Μπακογιάννης: «Η προστασία των “πράσινων” χώρων της Αθήνας δεν αφορά μόνο τη φύση, αλλά την καθημερινότητά μας»
Ο Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε στην Αρμενία στην παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα (COP17), εκπροσωπώντας την ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση
μπακογιαννης
Ένταση Σδούκου και Αντωνοπούλου για το σκάνδαλο στο μπάσκετ και τον «εκλεκτό του Μαξίμου»: «Είστε με τα καλά σας;» – «Συκοφαντία και λάσπη»
Η τομεάρχης της ΕΛΑΣ συνέδεσε τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο επί Αυγενάκη - Για αυθαίρετα συμπεράσματα και συκοφαντίες έκανε λόγο η εκπρόσωπος της ΝΔ
Σδούκου και Αντωνοπούλου
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Γιαννακόπουλος του «Χωριάτικου» καταδικάστηκε επί Σαμαρά και αφέθηκε ελεύθερος επί Τσίπρα
«Από τη μια μας κατηγορούν ως την κυβέρνηση της διαφθοράς και από την άλλη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επί της κυβερνήσεως διαφθοράς εξαρθρώνουν το ένα μετά το άλλο όλα κυκλώματα που κλέβανε το κράτος»
Άδωνις Γεωργιάδης 10
Μήνυμα Ανδρουλάκη για το καλώδιο και το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν θα γίνει ανεκτή καμία αναγνώριση δικαιωμάτων στην Τουρκία»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου Ελλάδας – Κύπρου βάσει του διεθνούς δικαίου και προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ