Πολιτική

Εκλογές 2023: Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες προτίμησαν ΝΔ μετά την υπόθεση Κατρούγκαλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα αποτελέσματα των δηλώσεων Κατρούγκαλου για τους ελεύθερους επαγγελματίες λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, καταγράφονται ξεκάθαρα από τα πρώτα Exit Poll.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Open ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, η υπόθεση Κατρούγκαλου έφερε την άνετη επικράτηση της Nέας Δημοκρατίας στις σημερινές εκλογές.

Επικαλούμενος στοιχεία από τα exit poll, είπε ότι το 51,9% των ελεύθερων επαγγελματιών ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία καταγράφοντας άνοδο 8% σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 9 μονάδες εξασφαλίζοντας μόλις το 18,7% των προτιμήσεων…

Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 8,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,2%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Πάντως, παρατηρούνται αρκετά μεγάλες διαφορές στα ποσοστά που συγκέντρωσαν κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα στις εκλογές του 2023 σε σχέση με αυτές του 2019.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2019 η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει από τους ελεύθερους επαγγελματίες ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο συγκριτικά με το φετινό, καθώς τότε περιορίστηκε στο 43,9%

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
27
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης