Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Σήμερα η διάλυση της Βουλής – Από το Περιστέρι ξεκινά προεκλογική εκστρατεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Σήμερα η διάλυση της Βουλής – Από το Περιστέρι ξεκινά προεκλογική εκστρατεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Φωτογραφία Intime

Με ομιλία στο Περιστέρι ξεκινά σήμερα τη νέα προεκλογική εκστρατεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σήμερα Δευτέρα (29.5.2023) το απόγευμα αναμένεται η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και η προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Στην Πειραιώς, τα στελέχη της ΝΔ καταστρώνουν βήμα-βήμα τη στρατηγική τους για τις ερχόμενες εκλογές, η οποία στοχεύει στην αυτοδυναμία, με βασικό διακύβευμα «αυτοδυναμία ή περιπέτειες». Άλλωστε, ήδη έδωσε αναλυτικά χθες το στίγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους εκλεγμένους βουλευτές, αμέσως μετά την ορκωμοσία στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από όλους να μην εφησυχάσουν, να δώσουν νέα μάχη περιφέρεια-περιφέρεια και πόρτα-πόρτα και να μην επιτρέψουν στο δημόσιο λόγο να κυριαρχήσει η «μονομαχία» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για το ποιο κόμμα θα αναδειχθεί αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά για το πως βλέπει η ΝΔ τη χώρα την επόμενη τετραετία μέσα από το πρόγραμμα της.

«Αντίπαλός μας ο εφησυχασμός»

«Ας αφήσουμε τις σκιαμαχίες με την αντιπολίτευση, στην αντιπολίτευση. Αρκετά θα τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει τα «πρωτεία» στην αντιπολίτευση. Επιμένω, αυτή είναι μία μάχη που εμάς δεν μας αφορά. Εμάς μας ενδιαφέρει να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης την οποία έχουμε ήδη οικοδομήσει με τους πολίτες και να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, για την αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την αυτοδύναμη ΝΔ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αντίπαλος τους είναι ο εφησυχασμός, η ικανοποίηση της νίκης και η χαλάρωση.

«Μετριοπάθεια και σεμνότητα»

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τον τόνο: μετριοπάθεια, σεμνότητα θετικός προγραμματικός λόγος, δήλωσε, σημειώνοντας ότι αν οι κανόνες αυτοί τηρηθούν, δεν βλέπει κανένα λόγο κάποιος που ψήφισε τη ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου να μην την ξαναψηφίσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο… αγώνας για το κόμμα και οι «τοποτηρητές»

Παράλληλα, και στη δια ζώσης συνάντηση με τους βουλευτές, ο Κ. Μητσοτάκης τους ζήτησε τον αγώνα που έκαναν για την ατομική τους υποψηφιότητα, να τον κάνουν τώρα και για το κόμμα.

Λίγες ημέρες πριν, σε συνέντευξη του στον Alpha είχε προειδοποιήσει πως στις αποφάσεις του για την αξιοποίηση των βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα πιο πολύ θα μετρήσει πόσο έτρεξαν στις δεύτερες εκλογές για τη νίκη του κόμματος, παρά η σειρά εκλογής τους στις προηγούμενες.

Η συστράτευση των εκλεγμένων «γαλάζιων» βουλευτών στον κοινό στόχο θα καταγράφεται από κομματικούς «τοποτηρητές». Τους έχει ζητηθεί να κάνουν και κεντρικές ομιλίες αλλά και συγκεντρώσεις σε σπίτια και αλλού, σε κάθε δήμο της περιφέρειας τους, ενώ κάποιοι θα συμμετέχουν και σε κλιμάκια που θα… «αλωνίσουν» την Ελλάδα.

Εκκίνηση από το Περιστέρι

Τον κύκλο των περιοδειών ανοίγει σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ από το το Περιστέρι, τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας όπου ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Μέχρι την 21η Μαΐου θεωρούνταν «προπύργιο» του ΣΥΡΙΖΑ, όμως στις τελευταίες εκλογές βάφτηκε «γαλάζιο» με τη ΝΔ να καταγράφει ποσοστό 34,46% έναντι 22,71% που συγκέντρωσε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Την Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Κρήτη, η οποία επίσης βάφτηκε «γαλάζια» από άκρη σε άκρη, για να τιμήσει τους συμπατριώτες του που του έδωσαν… ψήφο εμπιστοσύνης. Την Παρασκευή θα μεταβεί στη Θεσσαλία, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Και το Άγιο Όρος στην ατζέντα Μητσοτάκη – Η στόχευση

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να επισκεφτεί και το Άγιο Όρος. Μια επίσκεψη και με ουσιαστική αλλά και με σημειολογική και πολιτική σημασία…

Στην Πειραιώς έχουν «χαρτογραφήσει» τις περιοχές όπου έχουν δυναμική τα κόμματα δεξιά της ΝΔ (Ελληνική Λύση) αλλά και τα μικρά όμορα κόμματα (ΝΙΚΗ κ.ά.), τα οποία, μεταξύ άλλων, «επενδύουν» και στο… θρησκευτικό συναίσθημα, και η στόχευση είναι η εκλογική τους αποδυνάμωση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λογά 24ωρα, ο Αρχιεπισκόπος Ιερώνυμος απάντησε με τη φράση… «ως εδώ» στα φαινόμενα «εργαλειοποίησης» της πίστης. Δήλωση με αποδέκτες κυρίως το κόμμα ΝΙΚΗ -το οποίο προσδιορίζεται ως… χριστιανικό κόμμα- και μητροπόλεις, ιερείς και μοναστήρια στην Βόρεια Ελλάδα φέρεται να προτρέπουν έμμεσα ή και άμεσα τους πιστούς να το στηρίξουν στις εκλογές, ενώ αποδέκτης είναι και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις