Πολιτική

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος για δηλώσεις Φωτίου : Τα 5.000 ευρώ είναι κάτω από το όριο της φτώχειας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα όσα είπε η Θεανώ Φωτίου ορίζοντας την μεσαία τάξη με εισόδημα 5.000 ευρώ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει ότι «το ‘χει με τα νούμερα» και διαθέτει κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα. Την ίδια ώρα, μετά τον κ. Κατρούγκαλο, πρωτοκλασάτα στελέχη του μπερδεύουν την ελληνική μεσαία τάξη με τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Και επισημαίνει: «Να ενημερώσουμε, λοιπόν, την κυρία Φωτίου και τον ΣΥΡΙΖΑ -παρότι η ίδια έχει διατελέσει αρμόδια Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων- ότι το ποσό των 5.000 ευρώ είναι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ κάτω ακόμη και από το όριο της φτώχειας στη χώρα μας, που ορίζεται στα 5.700 ευρώ ετησίως.

Είναι σαφές ότι η κυρία Φωτίου και το κόμμα της «οραματίζονται» στην πραγματικότητα με το οικονομικό τους πρόγραμμα των 83 δις ευρώ -που μας θέτει αυτομάτως σε νέα μνημόνια- μια ελληνική μεσαία τάξη των 420 ευρώ μηνιαίως ή των 5.000 ευρώ ετησίως. Είναι εξίσου σαφές ότι προετοιμάζουν μια νέα φοροεπιδρομή σε όλους τους υπόλοιπους -κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ- πλούσιους της κανονικής ελληνικής μεσαίας τάξης με εισοδήματα από 10.000 έως 30.000 ευρώ ετησίως.

Ένα είναι σίγουρο: το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια επανάληψη της φορολαίλαπας που ζήσαμε το 2015-2019. Η ιστορία, όμως, μόνο ως φάρσα μπορεί να επαναληφθεί. Γι αυτό αυτή την Κυριακή δεν θα τους αφήσουμε να εφαρμόσουν ξανά τις ιδεοληψίες τους και θα πούμε ένα πλειοψηφικό και αυτοδύναμο “ναι” στην δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και των εισοδημάτων όλων των πολιτών, που μόνο η ΝΔ απέδειξε ότι μπορεί να εγγυηθεί», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ για την επίθεση σε Βολουδάκη: «Δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί – Θα βρεθούν όπως βρέθηκαν και οι σύντροφοί τους»
«Η φασιστική νοοτροπία που εκφράζεται μέσα από τέτοιες πράξεις πρέπει να ηττηθεί πλήρως», σημειώνει η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου
Υβριστικά συνθήματα στο σπίτι της υφυπουργού, Σέβης Βολουδάκη στα Χανιά
Απειλητικά συνθήματα στο σπίτι και στο γραφείο της Σέβης Βολουδάκη - «Θάνατος στη ΝΔ, γκαζάκια στα σπίτια σας»
Η Σέβη Βολουδάκη με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφίες από τα απειλητικά συνθήματα, ενώ επισήμανε ότι δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται - Καταδικάζει ο Παύλος Μαρινάκης
Τα συνθήματα 78
Παύλος Μαρινάκης: «Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να ξεχαστεί»
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε σε συνέντευξή για την ακρίβεια, την εξωτερική πολιτική, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, στην κριτική που διατυπώνεται από τον Αντώνη Σαμαρά και για θέματα εσωτερικής ασφάλειας
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απέναντι στην τρομοκρατία δεν χωρούν ούτε αστερίσκοι ούτε συμψηφισμοί
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ΝΑΤΟ λέγοντας πως: «Σε ένα περιβάλλον αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, η Ελλάδα παραμένει ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος χωρίς να υποχωρεί από τις εθνικές της θέσεις»
Κυριάκος Μητσοτάκης 43